Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:20
missa8
Abone

Mücadelede ısrar edeni Allah sevmez hadisi sahih mi

Mücadelede ısrar edeni Allah sevmez hadisi sahih mi

Kayıtsız Üye
"Mücadelede ısrar edeni Allah sevmez" hadisine netten baktığımda sadece "Buhari" yazıyor ben ise rivayet numarasını ve başka kimlerin bu hadisi rivayet ettikleri bulmak istiyorum. Ama bulamıyorum. Yardımcı olur musunuz?


Cevap: Mücadelede ısrar edeni Allah sevmez hadisi sahih mi

Şema
Bu anlamda hadisler vardır ama tam verdiğin metin şeklinde değil

Okudunuz mu?  Dini genel kültür soruları

Ebu Ümâme (ra) anlatıyor: "Resûlullah (sav) buyurdular ki:

"Kim haksız olduğu bir münakaşayı terkederse kendisine cennetin kenarında bir ev kurulur. Haklı olduğu bir münâkaşayı terkedene de cennetin ortasında bir ev kurulur."

Tirmizi, Birr 58, (1994); Ebu Dâvud, Edeb 8, (4800); İbnu Mâce, Mukaddime 7, (51); Nesâî, Edeb (6, 21).

Okudunuz mu?  İlahiyat önlisans kayıtlarında neler lazım?

< Haklı olduğu halde tartışmayı terk etmek, haksız olduğu halde, tartışmayı terk etmekten daha zordur. Bu bakımdan haklı olduğu halde münakaşayı terk etmek daha çok sevaptır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: Haklı da olsa, münakaşayı terk etmeyen, hakiki imana kavuşamaz. , Mücadelede ısrar edeni Allahü teâlâ sevmez. >

Bu kategoride yer alan Kuran dinlemek mi okumak mı daha sevap başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mücadelede ısrar edeni Allah sevmez hadisi sahih mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.