Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:17
missa06
Abone

Gayrimüslim bir bayan ile dini nikah

Gayrimüslim bir bayan ile dini nikah

Kayıtsız Üye
merhaba, gayrimüslim bir bayanla dini nikah kıymak için öncelikle bayanın bir hoca ve iki şahit huzurunda müslümanlığı kabul mü etmesi gerekir yoksa kelimei şehadat getirmesi yeterlimidir direk olarak dini nikah kıyılabilir mi?

Okudunuz mu?  Safevi şiası Kimlerdir? inançları nedir?

merhaba, hristiyan bayanla dini nikah kıymak için bayanın kelimei şehadet getirmesi gerekiyormu ?

cami hocası bize, önce bir hoca ve iki şahit huzurunda müslümanlığı kabul etmesi gerekiyor daha sonra kelimei şehadet getirip dini nikah kıyılabilir dedi doğrumudur ?


Yorum: Gayrimüslim bir bayan ile dini nikah

arifselim
Merhaba. Müslüman olmak istiyorsa hemen hiç vakit kaybetmeden hiç kimse olmasa bile kelimei şehadeti getirmesi yeterlidir. Eğer bilgili birisinin yanında İslama girerse bu ona nasihat ve bilgi vermesi açısından güzel olur. Yoksa şahit tutarak İslama girmesine gerek yoktur.

Okudunuz mu?  Ölüm düşüncesi beni tedirgin ediyor

Allah’a şirk koşmayan ve gerçekten ehli kitap olan bir bayan ile evlenmek caizdir.

Bu kategoride yer alan İslamda zina cezası nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gayrimüslim bir bayan ile dini nikah Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.