Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:54
missa4
Abone

Birine Kafir Demek ?

Birine Kafir Demek ?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm
Bir konuda bilginize ihtiyacım var bir canlı yayın uygulamasında "cin"ler hakkında soru cevap şeklinde yayın açılmış idi her türlü küfür ediliyordu banada dahil neden böyle bir şey yaptığını yakışmadığını belirttim halen küfür etmekdeydi bir kişini talebesi olarak tanıttı kendini "tanınmış biri değil" onu belirterek kafirsin dedim ama kafir kelimesini dinen yasak olan şeyleri yaptığı için söyledim bu kadar ağır bir kelime olduğunu inanın tahmin edemedim bende haşa kafir’mi olmuş oldum ?

Okudunuz mu?  Sürekli mezhep değiştirmek caiz midir?

Cevap: Birine Kafir Demek ?

Şem’a
Küfrü gerektiren bir söz ve fiil işlemeden ve sebebini sormadan bir müslümana kafir denilmez yoksa küfür söyleyene döner .
Kafir kelimesini haktan yüz çevirmek anlamında kullanmak sorun teşkil etmez ama çok çok sakınmak lazım


Mürtedlik

Kayıtsız Üye
Hocam ben bir müslümana(normalde müslüman olduğunu inkar etmiyorum) konuşurken, Allah müslümanların başına bir şey gelmeyecek olsa savaşı engellemezdi türünden bir ayet var ya tam akşımda değil şimdi o ayeti örnek verdim o kişi biz neyine kazanacaz savaşı teknolojileri var adamların diyince benide nlemeyince anlık sinirlenip Kur’ana ve hadislere inanmanızı tavsiye ederim benzeri söz söyledim bunun kafir demek anlamına çıkacağını düşünmedim tam olarak şuan mürted olmuş olurmuyum?
O sözü söylerken ne şekilde düşündüğümü bir bilsem zaten kendimde cevaplayabilecemde o şahıs kafir demişim gibi algıladı o yüzden şuan kafam karışık

Okudunuz mu?  Dinimize Göre Kötü Alışkanlıklar Ve Ilgili Hadisler

Yorum: Birine Kafir Demek ?

arifselim
Hangi ayeti demek istiyorsun bilmiyorum. Kurana ve hadislere inanmanızı tavsiye ediyorum demekle ancak senin niyetine bakılması gerekir. Bu sözde kafir demek değilde kuran ve hadise göre hareket etmelisiniz denmek istenmişse bu kafir etmez. Yinede itikatla ilgili bir şeyi konuşurken bilmeden ve emin olmadan konuşmamak gerekir.

Okudunuz mu?  Akıntı sadece kadınlarda mı olur kızlardada olurmu?

İsha
Selamunaleyküm. İnternette bir kullanıcının yazdığı yorumu okuyunca kendisine kafir dedim. Sonradan pişman oldum ve kelime-i şehadet getirdim. Yorum tam kinayeyle gerçek arası, o yüzden net bir kanıya varamadım. Sorum şu, eğer bu adam veya hanım müminse dine geri dönmem için helallik almam şart mı, yoksa helallik almadan kelime-i şehadet getirerek Müslüman olabilir miyim?

Okudunuz mu?  İnsanın Kader Konusundaki Yanılgılarını örnek vererek anlatabilir misiniz?

mum
Küfür sözü edilmişse zaten yerini bulmuş ama kafir değilse kelmei şehadet getirip ve tövbe etmeniz gerekir.


Omer Faruk
Kimseye kolay kolay kafir demeyiniz. Müslümanların çok temel bir ilkesi vardır: Ehli kıble tekfir edilmez. Rasulullah (A.S) ashabının içinde münafık olduğunu bilmesine rağmen hiçbir zaman onları toplum önünde ifşa etmedi.

Okudunuz mu?  Dindar biriyle evlenmeye hakkım var mı

Kişi açık açık nassı inkar ederse kafir olur, mesela namaz yoktur, peygamber yoktur gibi. Yoksa ictihad konusunda yapılmış aykırı bir yorum tekfir sebebi değildir, mesela, günümüzde seferilik yoktur, kadınlar mahremi olmadan yolculuk edebilir gibi nas olmayan konularda mezhebimize aykırı bir yorum gördüğümüzde kişiye katılmayabiliriz ama Tekfir edersek ağır bir vebal altına girmiş oluruz.

Okudunuz mu?  Karı koca arasındaki sır

O kişiden helallik almanız gerekir. Aksi takdirde şehadet getirmeniz kul hakkını üzerinizden kaldırmaz. Allah’a emanet olun, dikkatli olun.


ayseiclal99
Bence de dikkat edilmeli bu konuya,çarşaf girmeyen kadını kafir olarak görenler bile var günümüzde.


Birine kafir yada musluman demek, ortaya kafir demek

Bu kategoride yer alan Şemsi Harfler Ve Kameri Harfler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Birine Kafir Demek ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.