Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:42
missa0555
Editor

Gaz kaçırma hissi

Gaz kaçırma hissi

Kayıtsız Üye
Hocam birkaç yıldır abdest ve namaza başladığımda dübürümde kımıldama başlıyor. abdesti 4-5 sefer tekrar baştan almaya başladım. zorlukla abdest aldıktan sonra namaza başlıyorum bu sefer namazda kımıldama ve gaz kaçırma hissi ile namazımı bozuyorum. namazı bitirene kadar mesela süneti kılıyorum farz için tekrar abdest alıyorum. namazı bitirene kadar bende artık bitiyorum.namaz vakti yaklaştığında içime bir korku giriyor yine aynı şeyler olacak diye. namaz kılmak kabus gibi olmaya başladı camiye gidemiyorum çünkü orda başıma geldiği zaman cemaatin içinde sürekli gidip abdest almam zor. arkadaş ve diğer sosyal hayatım mahvuldu çünkü orda cemaatle namaz kılmamız gerekiyor haydi namaza dedikleri zaman içime bir korku giriyor. aynı şeyler başıma gelecek diye. sitelerde okuyorum abdestin bozulması ses veya kokusunu duymadıkça namazı terk etmeyin diyor ama peşindende gaz çıkmışsa abdestin bozulduğu ve o şekilde namaz kılmanın tehlikeli olduğu. ben abdestimin bozulup bozulmadığını anlamam mümkün değil böyle bir ölçü nasıl olacak hocam sizin anlayacağınız ben namazı terk edecek duruma geldim.hırsımdan ağlamam geliyor. bu hastalık acaba dünyada kaç kişide var. lütfen bana yardımcı olurmusunuz. size yazdığımda öğle namazı için önce taharetlendim sonra abdest aldım. gayet rahat bir şekilde namaza başladım. müthiş bir korku ile namaza başlıyorum. yine bübürümde hareketlenme kımıldanma sıkışma ve hüsran ramazan ayı olduğu için şartlandım dedimki ne olursa olsun tek abdest tek namaz kılacağım. ama bu başıma geldiği zaman mahvuluyorum.ne yapacağımı bilmiyorum hocam.lütfen bana yadımcı olrumusunuz.ne yapabilirim

Okudunuz mu?  Eve ayakkabılarla girmek harammı?

Cevap: Gaz kaçırma hissi

NuN
Gaz kaçırma hissi, kokusu duyulmadıkça şeytan vesvesesidir.


Abdestim Bozuluyor Mu

Uçmayanhalı
camide bağdaş kurunca arkamdan gaz çıkmış gibi oluyor. AynIsı evde banyodan sonra da 2-3 kez oluyor. Bir gaz kitlesi çıkıyormuş gibi his de veriyor. Her seferinde abdestim bozuluyor mu yoksa vesvese mi emin olamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Okudunuz mu?  Oyunda Bahis oynamak caiz mi, Kumar mı?

Yorum: Gaz kaçırma hissi

mumsema
< Her seferinde abdestim bozuluyor mu yoksa vesvese mi emin olamıyorum >
Gaz kokusundan emin olmadıkça aldırmayın bu vesvesedir


Kayıtsız Üye
Kardeşim abdest aldıktan sonra şeytan insanın duburune üfürür. İnsanda sıkışır bir an ve sanır ki abdestim bozuldu. Bu tamamen şeytanın oyunu. Bu sıkıntıyı çeken yalnız sen değilsin. Kurtulmanın tek çaresi vesveselere kulak asmamak. Öyle bir şüpheye yer vermemek lazım. Abdestini sağlam aldıysan şeytan seninle uğraşacaktır ve bunaltmaya çalışacaktır. Zaten şeytan hızlı ve düzgün abdest almayan kimseyle pek uğraşmaz sıkmaz onu. Ama abdesti sağlam olanın peşinden ayrılmaz, namazda bile rahat bırakmaz. O yüzden bu kadar fazla şüpheye düşme şeytanın oyununa gelme. Koku ve ses yoksa, normalde yellendigin şekilde hissetmiyorsan vesvesedir aldanma şeytana yoksa böyle sıkıntılar çekersin. Vesveseden kurtulmanin tek yolu umursamamak.

Okudunuz mu?  Basiret ne anlama geliyor basiret duası nedir

Kayıtsız Üye
Aynı sorun bende de var.Son günlerde çok olmaya başladı.Böyle bir his oluyor kaçtı gibi.Ama kesin kaçtı diyemiyosun.Kacmadı desen…Kaçtı gibi.Böyle bunaltıyor şeytan.Soğutmaya çalışıyor bizi namazdan.Ne oldu çözebildin mi? Hâlâ var mı o sorun?


Kayıtsız Üye
Güzel kardeşim aynı sıkıntıdan ötürü buraya kadar geldim ve senin sorunu okudum.Aynı şeylerden muzdarip olduğumuzu gördüm ve rahatladım.Bu düşmanımızın ortak olduğunu gösterir.Allah cümlemize tahkiki iman ve Hidayet nurunu nasip etsin inşAllah.

Okudunuz mu?  Yasin Suresini ezberleme yöntemleri

gaz kaçırma hissi, gaz hissi abdest, Abdest Kımıldama

Bu kategoride yer alan Alkol içeren yiyecekler ve içecekler haram mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gaz kaçırma hissi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.