Anasayfa
19 Eylül 2022, 5:06
sizden03
Abone

Kocasının rızası olmadan kurban kesebilir mi?

Kocasının rızası olmadan kurban kesebilir mi?

hasene
bir kadinin kende parasi maasi yada tasarrufuna ait para varsa ama kocasi kurban kesmesine razı degilse mesela ben kesiyom sana gerek yok diyosa ama kadin kesmek istiyosa ve keserse kurbani kabul olur mu?

Okudunuz mu?  Sosyal medyada şirk içeren gönderiyi beğenmek şirk midir ?

Cevap: kocasinin rizasi olmadan kurban kesebilir mi?

meçhul_100
113- Kadının kocasından habersiz hayır yapması veya sadaka vermesi caiz midir?

İslamî hükümlere göre, aile fertleri arasında mal birliği değil, mal ayrılığı prensibi vardır. Bir aile içinde, karı-koca ve çocuklardan, herbirinin malı kendisine aittir. Bu itibarla, kadın kendisine ait malını kocasının izin ve rızasını almadan da dilediği gibi sarfedebilir; dilediği bir şahsa veya hayır kurumlarına bağışlayabilir. Ancak; kadın kocasının malını, evin zarurî ihtiyaçları dışında kocasının izin ve rızası olmadan harcayamaz. Kocasının malından herhangi bir kimseye bağışta bulunamaz. Ancak kadın, kocası gördüğü veya haberi olduğu takdirde, ondan izinsiz yaptığı harcama ve tasarruf için izin vereceği ölçüde bağış ve tasaddukta bulunabilir. söz gelimi kapıya gelen dilenciyi boş çevirmez. Bu takdirde hem kendisi, hem kocası sadaka sevabına nail olurlar.

Not : Bu bölümde yer alan sorulara verilen cevaplar
Diyanet İşleri Başkanlığı
Din İşleri Yüksek Kurulu; Dini Soruları Cevaplama Komisyonu tarafından cevaplandırılmıştır.


Yanıt: kocasinin rizasi olmadan kurban kesebilir mi?

hasene
Allah razı olsun gormemisim . arkadaşim bende oyle biliyodum emin olmak istedim .

Okudunuz mu?  Cemaatle namaza nasıl niyet edilir?

kadın kocasının parasıyla kurban kesebilir mi, kadin kocasin habersiz kurban kesebilirmi

Bu kategoride yer alan 7-12 yaş çocuk dini eğitimi konusunda tavsiyeleriniz nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kocasının rızası olmadan kurban kesebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.