Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:58
sizden01
Abone

Namazda yanlışlıkla fazla rekat kılmak

Namazda yanlışlıkla fazla rekat kılmak

ordeall
Selamun aleyküm kardeşlerim benim namaz hakkında sorularım var şöyleki bn cuma namazına gitmiştim ama son 2 rekat sünnete niyet etmedimde o dört rekattan devam etmişim şmdi ne olmuştur günahamı girdim bide bazen sanki fazla rekat yada fazla secde ediyormuşum gbi geliyor ama tam anlayamıyorum ve bu durumlardan dolayı namazdan soguyor gibi oluyorum aksine daha çok günaha girmiyormuyum bazende gözüm santimlik kayıyor yardımlarınızı bekliyorum kardeşlerim

Okudunuz mu?  Kar ve yağmur suyu ile abdest alınır mı

Cevap: Namazda yanlışlıkla fazla rekat kılmak

islamyolu
ve Aleykumusselam

namaza başlayalı 1 ay olmuştur heralde senin , vesveseler gelmeye başladı

şimdi iki rekat farzı kıldın bitirdin. sonra 4 rekat sünnet kıldın , en sondada 2 rekatlık vaktin sünnetini kılacakken. 4 rekata 2 rekatıda ilave ettin. Peki sen ilk kıldıgın 4 rekatlık namazda oturdun selam verdin demi 2 rekatlık vaktin sünnetini kıldın. yoksa direkmi devam ettin.

Okudunuz mu?  Tevbe süresi neden besmelesiz??

Cevap: Namazda yanlışlıkla fazla rekat kılmak

ordeall
namaza başlayalı 2 ay veya daha fazla oldu ben ilk 4 rekattan sonra selam verdim sonraki 4 rekata 2 rekat daha ilave ettim diğer sorularımada cvp verirmisin kardeşim


Cevap: Namazda yanlışlıkla fazla rekat kılmak

islamyolu

biraz dikkat et kardeş. aklını namaza ver. namazda başka şeylermi düşünüyorsun yoksa. bilirim namazda insanın aklına binbir düşünce gelir. Hatta çözünmeyen bir olayı bile namazda çözersin. işte Huşu yu sağlaman lazım kendini Allahın huzurunda Sırat köprüsünün üzerinde hisset. sana gelen vesvesedir benim tahminim. sen yılma Devam et kılmaya. Gün geçtikce Herşey düzelecek.

Okudunuz mu?  Arkadan konuşana hakkını helal etmemek

< namaza başlayalı 2 ay veya daha fazla oldu ben ilk 4 rekattan sonra selam verdim sonraki 4 rekata 2 rekat daha ilave ettim diğer sorularımada cvp verirmisin kardeşim >
sen bana tam olarak cuma namazını nasıl kılıyorsun. onu söylermisin. ilk 4 rekat sünnet , 2 rekat farz , 4 rekat son sünnet , 4 rekat zuhri ahir , 2 rekat vaktin sünneti (öğlenin Son sünneti )

Okudunuz mu?  Ter ve Meniyi Karıştırmak

anladıgım kadarıyla sen Zuhri Ahir kılmıyorsun. 4 rekat son sünnet kılmışsın selam vermişin , ondan sonra niyet etmeden 2 rekat vaktin sünnetini kılmışın benim anladıgım. niyet etmek kalpten olmalı. Dil ile olması gerekmez kardeş. sen kalpten 2 rekata niyet etmişmiydin.


ordeall
yok kardeşim kalpten dgldi yani ona dvm etmiştm:(

Bu kategoride yer alan Bütün peygamberler neden hep peygamber soyundan diger milletlere bir şey düşmüyor mu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda yanlışlıkla fazla rekat kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.