Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:43
sizden94
Abone

Kim bana salavat okumayı unutursa, ona cennetin yolu unutturulur hadisi doğru mu

Kim bana salavat okumayı unutursa, ona cennetin yolu unutturulur hadisi doğru mu

hayırlısı23
Arkadaşlar birçok yerde karşıma geliyor bu hadis gerçek midir doğruluk payı ne kadardır açıklayabilirmisiniz.

Kim bana salâvat okumayı unutursa, ona cennetin yolu unutturulur. (Beyhakî)

Şayet doğru ise gün vaktinde o kadar kafamız meşgaleyle uğraşıyoruz aklımıza gelemeyebiliyor. Ki kendimi şöyle düşündüğüm zaman sadece cumalarda salavat getirdiğimi farkettim ayrıyeten hiç getirmiyorum aklıma gelmiyor. Şimdi ben dinden mi çıktım cennete giremeyecek miyim? Birisi açıklayabilir mi lütfen herşeyi yapmaya çalışıyoruz İslamdaki farzları yerine getirmeye çalışıyoruz bir de böyle sözler görüyorum hep kim şunu yapmazsa cennete giremez kim bunu yapmazsa cehennemden çıkamaz falan bunların gerçeklik payı nedir?? Allah’ın rahmeti büyük sonsuz diye öğretildi bize hep niye yaptığımız bir hatada ya da bir unutkanlıkta böyle bir yola düşüyoruz lütfen bilgili birisi açıklayabilir mi? Teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Bank Asya gibi faizsiz çalışan banka ve finanslardan Kredi Almak caizmi?

Yorum: Kim bana salâvat okumayı unutursa, ona cennetin yolu unutturulur. (Beyhakî) hadis doğru mudur?

imamhatipli42
Kim bana salâvat okumayı unutursa, ona cennetin yolu unutturulur.

Bu hadisi İbn Mace (Babu’s-salati ale’n-nebî, h. no: 908) ve Taberani/el-Kebir (h. no:12819) rivayet etmiştir.

Zevaid’de bu rivayetin senedinde yer alan Cubare adındaki ravi zayıf olduğu için hadis de zayıftır. (bk. Haşiyetu’s-Sindi, ala İbn Mace, 1/294)
Mağlatay b. Kalic de bu rivayetin zayıf olduğunu bildirmiştir. (bk. Mağlatay, Şerhu Süneni İbn Mace, 1/1530)
– Kaynaklardaki bu hadisin meali şöyledir: "Kim bana salavat getirmeyi unutursa muhakkak ki o cennetin yolunu şaşırmıştır.
Bunun manası şudur:
Salavat da bir salih ameldir. Cennete giden yol ise salih amellerden geçer. Bir salih ameli yapmayan kimse, o kadar yolu şaşırmış sayılır. Özellikle salavatı bütün bütün terk eden kimsenin bu yanlışı ve cennet yolundan sapması daha da fazla olur. (bk. Haşiyetu’s-Sindi, ala İbn Mace, 1/294)


Yorum: Kim bana salâvat okumayı unutursa, ona cennetin yolu unutturulur. (Beyhakî) hadis doğru mudur?

hayırlısı23
Ama şimdi merak ettiğim misal muhabbet ediyoruz birisiyle dini konu hakkında arada peygamber efendimiz (sav) adı geçti salavat getirdik yine adı geçti sonra yine salavat getirdik yine getirdik derken muhabbet edemez hale gelicez o zaman ne yapacağız karşımızdaki insan bizden soğumaz mı? Ayrıca namazda salavat getirmeyen insanın namazı kabul olmaz diye bir şey var mı?

Okudunuz mu?  Şafii Mezhebinde Göre Namazda Kur'an Ayeti Okumak

Yorum: Kim bana salâvat okumayı unutursa, ona cennetin yolu unutturulur. (Beyhakî) hadis doğru mudur?

Kayıtsız Üye
Hanefi mzhbnde ilk duydugunda soylemen vacip lazim dgerklerinde sünnettir kaynak: sorularlaislamiyet


MERAK EHLİ
Eğer ana sohbeti çok fazla bölüyor ise içinden söylemeye bak. Eğer buda engelse en son söyle. Çünkü peygamber efendimiz (sav) salavat hakkında şöyle demiş ; İsmimi duyunca salavat getirmeyen insanların en cimrisidir.
Adımı duyunca salavat getirmeyen, insanların en acizidir.
Üzerime salavat getirmeden dağılan bir topluluk pişman olacaklardır.
Peygamber efendimiz (sav) namaz sırasında bana salavat okuyun demiyor. Peygamberimiz (sav) ; Her kim, farz namazını kıldıktan sonra bana on defa salevat okursa, Allah Teala, onun namazını kabul buyurur. Onun bu namazını Adem’e secde eden meleklerden daha üstün meleklerin makamı olan İlliyyine ulaştırır.O makamdan bir melek şöyle seslenir:
-Artık dileğin neyse dile, her dileğin yerine getirilecektir.
diyor.

Bu kategoride yer alan Namaza niyet etme konusunda şeytan vesvesesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kim bana salavat okumayı unutursa, ona cennetin yolu unutturulur hadisi doğru mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.