Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:22
sizden09
Abone

Uzun Süre İstimna Yapmadıktan Sonra,Tekrar Yapmak Günahı Büyük Mü

Uzun Süre İstimna Yapmadıktan Sonra,Tekrar Yapmak Günahı Büyük Mü

alonsof1
SelamunAleykum dostlarım. Yani bu pis şeyden nasıl kurtulacam bilmiyorum kendimi çok kötü huzursuz hissediyorum çünkü yine istimna yaptım.
Kendi kendime karar veriyorum artık bunu hayatımdan ömrümden çıkaracağım bir daha asla yapmayacağım diyorum ama 1,5 – 2 ay en fazla dayanıp tekrar yapıyorum.
1,5 ay olmuştu yapmıyordum ne güzel ama artık çok zorlandım aklımdan çıkmıyordu rahat değildim ve 1,5 ayın sonunda yaptım maalesef ve bu durumdan dolayı çok kalbim huzursuz mutsuz
yani çok denedim yapmamayı ama yaptım.
Yani ömrümden bunu çıkarmayı denedim olmuyor çok zorlasam yapabilir miyim ?
Günahı çok mu yardım edin dostlarım.

Okudunuz mu?  Kafire MaşAllah demek küfür mü

Yorum: Uzun Süre İstimna Yapmadıktan Sonra,Tekrar Yapmak Günahı Büyük Mü

Ebû Mansur
Selamın Aleykum.Aklınızdan çıkarmak zorundasınız bunu ise 5 vakit namaz kılarak yapabilirsiniz.
Çünkü namaz hayâsızlıktan alıkoyar. Tabiikide biraz azim ve gayret ile bu sorununuzu yenebilirsiniz.Hangi nedenler sizi bu günaha itiyor ona göre önlem alin.Bazı çözüm önerileri:
1. Bu adetten kurtulmanın yolu, Allah Teâlâ’ın emrine boyun eğmek ve O’nun gazabına sebep olan şeylerden uzak durmak gerekir.

Okudunuz mu?  Eşim beni aldatıyor ona nedesem ne yapsam bilemiyorum

2. Bu adeti kökünden savmanın yolu, Rasûlullah -sallAllahu aleyhi ve sellem-‘in gençlere yönelik vasiyetine uyarak evlenmektir.

3. Akla gelen düşünce ve vesveseleri savmak, nefsi ve aklı, dünya ve âhiret için faydalı olan şeylerle meşgul etmektir. Çünkü vesveseleri sürdürüp devam ettirmek, onları yapmaya götürür, sonra da bu güçlenip kuvvetlenir ve nihayet kendisinde bir âdet haline gelir. Ardından da ondan kurtulması zorlaşır.

Okudunuz mu?  Tövbe aklımdan kötü şeyler geçiyor

4. Gözleri harama bakmaktan sakınmaktır. Çünkü ister canlı olsun, isterse resim olsun, fitneye düşüren kimselere veya resimlere bakmak ve bakışı bunlardan sakındırmamak, harama götürür.
5-İnsan, bu günahlara düştüğü zaman, derhal tevbe edip Allah Teâlâ’dan kendisini bağışlamasını dilemesi, bıkmadan ve ümitsizliğe kapılmadan Allah Teâlâ’ya itaat sayılan amelleri işlemekte acele etmesi gerekir. Çünkü ümitsizlik, büyük günahlardandır. Soruların olursa çekinme…

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde vitir namazı hakkında

Yorum: Uzun Süre İstimna Yapmadıktan Sonra,Tekrar Yapmak Günahı Büyük Mü

Kayıtsız Üye
Valla bende bıraktım çok uzun zaman oldu. İnşAllah Allah’ın yardımıyla bu işten korunuyorum. Bu devirde dayanmak çok zor ama dayanırsan sevabı büyük.


Yorum: Uzun Süre İstimna Yapmadıktan Sonra,Tekrar Yapmak Günahı Büyük Mü

alonsof1
Hocam çok teşekkür ederim. Evet çok süre dayandım ama aklımda hep şehvet hissi kafamı meşgul ediyordu. Sonunda yaptım ve çok pişmanım her seferinde böyle oluyor. Mübarek üç aylardayız yapmamaya bu aylarda çok daha özen gösterdim ama olmadı çok mutsuzum.
Miraç Kandili oruç tutacağım İnşaAllah. İnşaAllah Allah affeder.
Evet hocam tevbe ediyorum bu günahı bir daha işlemeyeceğim bir daha asla yapmayacağım diyorum Allah’ tan bağışlanma istiyorum pişmanlığımı dile getiriyorum ama aynı günahı 2 ay sonra tekrar yapıyorum. bu sefer tekrar tevbe ediyorum sonra 2 ay sonra tekrar kafama yerleşiyor bu yapıyorum aynı günahı tekrar işliyorum tekrar tevbe ediyorum Allah kabul eder mi ?

Okudunuz mu?  Hangi günler cünüp olunmaz

fth123
Bütün belalar evlenmeyi zorlaştıranların üzerine yağsın. Her şey onların yüzünden.


Omer Faruk
Kardeşim, seni harama zorluyorsa son anda yaptığın istimna mekruh olmakla beraber caizdir. Ama kendini porno sitelerinden esirgemelisin. Elbette bir müslüman genç olarak bu dönem en ağır imtihanın cinsellik ama bundan dolayı da hayatını alt üst etme. İşlerini, konsantrosyununu bozacak seviyeye geldiğinde seni daha aşırı harama sürükleyecek duruma geldiğinde istimna yapabilirsin. Ama daha önce söylediğim şartları gözönüne alarak. Allah senin de bütün gençlerin de yardımcısı olsun.

Okudunuz mu?  Yabancı Dil Öğrenmek

fth123
Evli adama konuşmak kolay. Bekar geçen 1 gün, 15 ay askerlikten daha zor. Ne kolay konuşuyor bu evliler.


Omer Faruk
Kardeşim, üslubun doğru değil.

Bu kategoride yer alan İsrail'e yardım eden siteler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Uzun Süre İstimna Yapmadıktan Sonra,Tekrar Yapmak Günahı Büyük Mü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.