Anasayfa
13 Ocak 2024, 6:29
hakkinda
Yönetici

Peygamber Efendimiz’in çocukluk hayatı hakkında bilgi

Peygamber Efendimiz’in çocukluk hayatı hakkında bilgi

GICIK
hz.Muhammedin çocukluk hayatının uzun ve güzel şeklini bulamıyorum.yardım edin lütfen.


Cevap: Peygamber Efendimiz’in çocukluk hayatı hakkında bilgi

Şema
Peygamberimiz sav Milatdan sonra 571 senesi, Fil Yılı’nda, 12 Rebiülevvel 20 nisan da doğdu. Başlangıçta çocuğu annesi Amine emzirdi.Fakat Hz. Muhammed (s.a.s.)’in devamlı süt annesi Halime oldu.
Halime, yetim bir çocuğu emzirmenin karlı bir iş olmayacağı düşüncesiyle, başlangıçta tereddüt göstermişse de, daha sonra bu çocuğun evlerine uğur ve bereket getirdiğini görmüş ve O’nu öz çocuklarından daha çok sevmiştir. Süt kardeşi Şeyma da annesine yardımcı olmuştur.
Hz. Muhammed sav 4 yaşına kadar, süt annesinin yanında çölde kaldı. Dört yaşında Halime çocuğu Mekke’ye götürerek annesine teslim etti.Altı yaşından 8 yaşına kadar, çocuğa dedesi Abdülmuttalib baktı.
Abdulmuttalib seksen yaşını geçmiş bir ihtiyardı. Peygamber sav Efendimiz sekiz yaşında iken dedesi de öldü. Ölürken, on oğlu içinden Hz. Muhammed sav Efendimizin yetiştirilmesini, öz amcası Ebu Talib’e bıraktı.

Okudunuz mu?  Allaha nasıl tövbe edilir, tövbenin kabul olduğunu nasıl anlarız, bu konuda bilgi verirmisiniz?

Hz Muhammedin çocukluk hayatı, Peygamber

Bu kategoride yer alan Evrendeki eşsiz düzen ve bunun tesadüf olmadığıyla ilgili bilgi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber Efendimiz’in çocukluk hayatı hakkında bilgi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.