Anasayfa
2 Ekim 2021, 14:01
Kavramlar
Abone

VAllahi Ne Demektir?

VAllahi Ne Demektir?

Fetva Meclisi
..: DİNİ KAVRAMLAR SÖZLÜĞÜ :..

VALLÂHİ

Allah’a yemin ederim demektir. Vallâhi diyerek bir şeyi yapmaya veya yapmamaya, bir sözü söylemeye ve söylememeye yemin eden mümin; dinen yeminini bozması gereken bir şey değilse yeminine sadakat eder. Yeminini bozarsa keffâret gerekir. (bk. Yemin) (İ.K.)

Okudunuz mu?  Defin Ne Demektir?

Cevap: VAllahi ne demektir?

şaf_ak
ne kadar basit birşeymiş gibi söyleniyor halbuki :S

peki valla demekle vAllahi demek arasında bir fark var mı?


Yanıt: VAllahi Ne Demektir?

Salawat
Günlük hayatta o kadar çok basit olarak çıkıyor ki ağzımızdan :S


Cevap: —>: VAllahi ne demektir?

slact
VAllah (a i) ek kullanarak ve ya kullanmadan söylenmesi gerekir. Bazıları valla diyerek yalan söylemeyi, eksikliğinden dolayı yalan olmayacağına inanmaktadır. Fakat karşısındakini aldattığı ve Allah’ın ismini bu aldatma ve kandırma da kullandığı için günah işlemiş olacaktır.

Okudunuz mu?  Şehadet Ne Demektir?

VAllahi= Allah için, Allah hakkı için, Allah’a yemin ederim (meâlinde büyük yemin.)

Bazen espiri anlamlarında konuşulan eksik söylenen kelimelerin tamamı (dini) Allah’a yapılan büyük bir hakarettir. Örnek verecek olursak Alla alla, allam ya ve karikatürlerin çizdiği islami anlamında öğüt vermekten çok dalga geçmek ve bel altı olanları masum görmekte öyledir.

Okudunuz mu?  Takdim Tehir Nedir?

Kelimelerin hakkını verelim. Çünkü O kelimeler ahirette sizden hesap soracak, dininizi ciddiye almadığınız için Allah hesap soracak. Bir harften ne olabilir ki demeyelim, çok şey olur. VAllahi, Billahi, TAllahi, anlam ve manaları arşı kaplar. Örnek verecek olursak, ki kolay olmayacak.

Bismillah, Elhamdulillah, SubhanAllah, MaaşAllah, MaazAllah gibi manaları ve anlamları farklılaştıran değer katan harflerdir. Eksik kullanılan harf size fayda vermez ama şu saatten sonra bilerek yapılan zarar verecektir. Bilmeyenler sadece cahillikten dolayı hesaba çekilecektir ve İslam’ın her anlamında bu böyledir. Bilmeyerek yapılan günahlar cahilliktir. Cahillik’te büyük bir günahtır. O zaman da Akıl hesap soracaktır, Allah hesap soracaktır verdiğim aklı neden kullanmadın diye.

Okudunuz mu?  Tevelli Ne Demektir?

Şeytanice fikre ve zekaya sahip olup öğrenmek istemeyenler değil. Tıpkı Kuran’ı Kerim’i anlamamız gerektiğini belirten bir çok ayet olduğu halde uzak durmaya çalışan insanlarımız gibi. Çoğu cahilliğinden, bir kısmı nefsinden, bir kısmı da şeytanlığından ve diğerleri zaten inançsız oluyor.

Kuran insanı inşaa eder, bırakın sizleri inşaa etsin ve yeniden canlandırsın aklınızı, fikrinizi, ahlakınızı, yaşantınızı ve ahiretinizi. Hani herkes imanın şartlarını bilir ve sayar ya Ahirete iman der. Ahireti bir kaç kişiden duyduğu sözlerle bilir. O imanın şartlarıyla alakalı ayetlerde bulunan kelimelerin hakkını verinde bir bakın, hangi kelimeler geçiyor. Allah’ın hakkını verin ve Allah bir gün hakkını soracak… Ves Selam.

Okudunuz mu?  Cenin Ne Demektir?

Şafak kardeşim bu yazdıklarım sana özel değildi ama insan dolu olunca böyle yazmak zorunda kalıyor. Affet Kardeşim.


Kayıtsız Üye
çok değişik bir anlamı varmış bazıları bunu hiç azından çıkarmıyor hep vAllahi hep vAllahi diyor çok günahmış


Kayıtsız Üye
gercekten gunah oldugunu bilmiyordum Allah beni affetsin

Okudunuz mu?  Emsalü'l-Kur'an Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
Kefareti nedir


Kayıtsız Üye
bir insan esinden baskasiyla gorusuyorsa ve esi bunu farkettiginde napsa olur yuzune soylesin hesapmi sorsun ama ilerleyip daha kotu durumlarami varir yada ALLAHa havalemi etsin dua ne okusa olur esini sevmesi digerinden sogumasi için

Okudunuz mu?  Tahammül Ve Eda Ne Demektir?

vAllahi ne demek, valla ne demek, vAllaha ne demek

Bu kategoride yer alan Nasih Ve Mensuh Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

VAllahi Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.