Anasayfa
2 Ekim 2021, 14:01
Kavramlar
Abone

Zıhar Nedir?

Zıhar Nedir?

Fetva Meclisi
DİNİ KAVRAMLAR SÖZLÜĞÜ :..

ZIHÂR

Sözlükte "iki elbise birbirine uyup, birini diğeri üzerine giymek, yardım etmek" anlamlarına gelen zıhâr, ıstılahta erkeğin eşine, onu kendisine haram kılmak maksadıyla "sen bana anamın sırtı gibisin" demesidir.

Zıhâr cahiliye döneminde erkeklerin eşlerini boşamak için kullandıkları bir usuldü. Ancak İslâm dini, bu sözü asıl manasına çevirerek, yeniden bir düzenleme yapmıştır. Buna göre; bir kimsenin eşini, annesi, kız kardeşi, halası, teyzesi gibi kendisiyle evlenmesi ebedî yasak olan bir kimsenin, sırtı, karnı, baldırı gibi bakılması haram olan bir uzvuna benzetmesi zıhârdır. Zıhâr yapan kimsenin keffâret ödemeden eşiyle cinsî münasebette bulunması, ona dokunması ve öpmesi helâl değildir. Zıhârın keffâreti, imkân dahilinde ise zıhârda bulunan kişinin köle azâd etmesi, bunu bulamaması halinde 60 gün peşpeşe oruç tutması, buna da güç yetiremez ise 60 fakiri doyurmasıdır (Mücâdele 58/3-4). Keffâret olarak tutulacak oruç günlerinin arasında Ramazan günlerinin, Ramazan Bayramının birinci ve Kurban Bayramının dört gününün bulunmaması gerekir. (İ.P.)

Okudunuz mu?  Hükümet-i Adl Ne Demektir?

Cevap: Zıhar Nedir?

imam
az önce islamda zıharı okuduk
Allah c.c. razı olsun kardeşim


Cevap: Zıhar Nedir?

Muhammed
ZİHAR nedir kısaca sözlük anlamı

Bir kimsenin karısına "sen bana anamın sırtı gibisin" diyerek, onu kendisine haram kılması. Zihar, "zehr" kökündendir, kelime anlamı sırt demektir.

Okudunuz mu?  Alemi misal nedir?

Cevap: Zıhar Nedir?

Kayıtsız Üye
Tat Hücrelerinin Hafızası

Çocukluğunuzdan beri yediğiniz elma, her zaman aynı elmadır. Hiçbir zaman bunun tadına şaşırmaz, ilk defa yiyormuş hissine kapılmazsınız. 10 gün önce yediğiniz yemeğin de tadı hala aklınızdadır. Bunu tekrar yeseniz, tadını hemen hatırlar ve aynı lezzeti alabilirsiniz. Ama ilginç olan, bugün dilinizde bulunan tat hücrelerinin 10 gün öncekilerden tamamen farklı olmasıdır.

Okudunuz mu?  Failin-Fa'alün Lima Yürid Ne Demektir?

Tat hücreleri sürekli olarak yenilenen hücrelerdir. Aşırı sıcak veya aşırı soğuk yiyecek ve içecekler, asitli besinler, koyu bir kahve veya bir bardak greyfurt suyu onları büyük ölçüde yıpratır ve kısa bir süre içinde ölmelerine neden olur. Tat hücreleri ölür, fakat hemen o anda tat tomurcuğunda olgunlaşan yeni hücreler, eskilerin yerini alırlar.

Okudunuz mu?  Cenin Ne Demektir?

Bu işlem öylesine hızlı ve öylesine profesyonelce gerçekleşir ki, bazen akşam yemeğinde kullandığınız tat hücreleri kahvaltıdakilerden farklıdır. Ama siz, aynı şeyleri yemiş olsanız da, bunların tadını yadırgamazsınız. Çünkü yeni üretilen hücre, tam olarak eski hücrenin sahip olduğu bilgilerle donatılmıştır. Bu elbette ilgi çekici bir olaydır. Bunun için bir hücrenin hafızaya sahip olması, tattığı her yemeği hatırlaması gerekmektedir.

Okudunuz mu?  Vücub Ne Demektir?

Bedeninizdeki diğer hücreler de sürekli olarak yenilenirler. Ama hiçbir zaman gözlerinizin şeklinde veya renginde, burnunuzun görünümünde bir değişiklik olmaz. Yeni üretilen hücreler, hiçbir zaman yanlış bilgiyi almaz, hiçbir zaman yüzünüzün veya vücudunuzun herhangi bir yerinde şekil bozukluğuna sebep olmazlar.


Kayıtsız Üye
Bir insanın eşiyle arkasından yani dübel deliğinden ilişkiye girmesinin hükmü nedir

Okudunuz mu?  Habibullah Ne Demektir?

arifselim
Eşi ile ters yoldan ilişkiye girmek haramdır büyük günahtır. Bunu yapmaması eğer yapmışsa da tövbe etmesi gerekir. Allah temiz yoldan eşlere yaklaşmaya izin vermiştir.


zıhar nedir, zıhar ne demek, zihar nedir

Bu kategoride yer alan Haber-i Vahid Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zıhar Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.