Anasayfa
2 Ekim 2021, 14:07
Kavramlar
Abone

Zünnar Nedir?

Zünnar Nedir?

Fetva Meclisi
DİNİ KAVRAMLAR SÖZLÜĞÜ :..

ZÜNNÂR

Hristiyan rahiplerin bellerine taktıkları bir tip kuşaktır. Hz. Ömer döneminde, gayrimüslimlerin Müslümanlardan ayırdedilebilmesi için zünnâr takmaları mecbur kılınmıştır. Bu nedenle o dönemlerde zünnâr, gayrimüslimlerin alameti haline gelmiştir. Bundan hareketle klasik fıkıh kitaplarında zünnâr takanların kâfir olacağı kaydedilmiştir. Ancak günümüzde, böyle bir ayrım ve alamet söz konusu değildir. (İ.P.)

Okudunuz mu?  Saime Ne Demektir?

Cevap: Zünnar Nedir?

Muhammed
Zünnar nedir kısaca sözlük anlamı

(c. zenânîr) (Rumca: kuşak). Vaktiyle Hıristiyan papazların çıplak vücut üzerine kuşandıkları kıldan kaba ve sert kuşak.


Yorum: Zünnar Nedir?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum arkadaşlar benim bir sorum olacaktı ben okul alışverişi zamanı okula giymek için bir pantolon almıştım beli biraz büyüktü ve ben bu yüzden belime pantolonu sabit tutsun diye kemer takmıştım şimdi günaha mı girmiş oldum kemer takmak insanı müslümanlıktan çıkarırmı şimdiden teşekkürler

Okudunuz mu?  Vaki Ne Demektir?

Yorum: Zünnar Nedir?

mum
Kemerle zünnarın hiç bir alakası yoktur, kemer takan islamdan çıksa müslüman kalmaz:)


Kayıtsız Üye
Yani kemerle zünnar aynı değilmidir ben bir yerde duymuştum ki rükuya gitmeye engel olduğu için ve yanında başka bir şey de diyordu (şimdi hatırlamıyorum) o yüzden kemer takmak insanı dinden çıkarır bu okuduğum makalede kemer yazarak zünnarımı kastetmiş

Okudunuz mu?  Vedud Ne Demektir?

zünnar nedir, zünnar, zünnar ne demek

Bu kategoride yer alan Talak Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zünnar Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.