Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:39
Sure Ayet
Yönetici

Temizlik ile ilgili ayetler ve hadisler

Temizlik ile ilgili ayetler ve hadisler

Kayıtsız Üye
Temizlik hakkında ayetler paylaşabilir misiniz ? ben 5 tane temizlik ile ilgili ayet ve hadis istiyorum.


Cevap: Temizlik ile ilgili ayetler ve hadisler

@hmet
Temizlik ile ilgili ayetler
Hani kendisinden bir güvenlik olarak sizi bir uyuklama bürüyordu. Sizi kendisiyle tertemiz kılmak sizden şeytanın pisliklerini gidermek kalblerinizin üstünde (güven ve kararlılık duygusunu) pekiştirmek ve bununla ayaklarınızı (arz üzerinde) sağlamlaştırmak için size gökten su indiriyordu. (8/11)

Elbiseni temizle. (74/4)

Temizlik ile ilgili hadisler
Temizlik Hadisleri
Temizlikle İlgili Hadisler

Temizlik imanın yarısıdır. Müslim

Her şeyi iyi temizleyin! Temizlik imana, iman da Cennete götürür. Taberani

Okudunuz mu?  Vicdan İle İlgili Ayetler

Namazın anahtarı temizliktir.Tirmizi

Ağzınızı temizleyin, ağzınız Kur’an-ı kerim yoludur. Ebu Nuaym

Cuma günü yıkanın, misvak kullanın ve güzel koku sürünün. Buhari

Yemekten önce ve sonra el yıkamak, zenginliğe yol açar, fakirliği giderir. Ebuşşeyh

Evinin hayrını isteyen, yemekten önce ve sonra, elini ve ağzını yıkasın! İbni Ebi Şeybe

Şüphe yok ki Yüce ALLAH temizdir, temizliği sever. İkramı boldur, ikramı sever. Cömerttir, cömertliği sever. Artık evlerinizin çevresini temiz tutun.

(Et-Tıbbün Nebavi s.216)

Câbir anlatır: "Peygamber salla’llahü ‘aleyhi ve sellem buyurdu ki: "Hilâl eylemek dişleri arıtır, pâk eyler, diplerini sağlamlaştırır ve ağız kokusunu güzel eyler."

Okudunuz mu?  Helal kazanç ile ilgili ayetler

Müslümanlık temizdir, kirsizdir. Siz de temiz olun, temizlenin, Zira cennete temizler girer.


Cevap: Temizlik ile ilgili ayetler ve hadisler

Kayıtsız Üye
çevreyi hor gören geleceği zor görür


Cevap: Temizlik ile ilgili ayetler ve hadisler

HÜSEYİN
Geleceğimizi kirlenmesi cennete gideriz


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun faydalı bilgi aldım. Teşekkür ederim sayenizde ödevlerimi yaptım


ilknur
merhaba ben ilknur size bir soru sormam gerekiyor ya şey hadis gerekiyo temizlik ile ilgili


Kayıtsız Üye
temizlikle alakalı kaç tane ayet vardır ben araştırma yaptım ve bulamadım hoca benden performans ödevi olarak 20 tane ayet istedi anlamlarıyla birlikte bana sadece 20 tane ayet lazım nerden bulabılırım

Okudunuz mu?  Muhammed ismi geçen ayetler

mum
"TEMİZ" kelimesi geçen ayetler

Ey insanlar! Yeryüzündeki şeylerin helal ve temiz olanlarından yiyin! Şeytanın izinden yürümeyin. Çünkü o sizin için apaçık bir düşmandır.
Bakara : 168

Diyanet İşleri Başkanlığı Meali

Ey iman edenler! Eğer siz ancak Allah’a kulluk ediyorsanız, size verdiğimiz rızıkların iyi ve temizlerinden yiyin ve Allah’a şükredin.
Bakara : 172

Sana kadınların ay halini sorarlar. De ki: "O bir ezadır (rahatsızlıktır). Ay halinde kadınlardan uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit, Allah’ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şüphesiz Allah çok tövbe edenleri sever, çok temizlenenleri sever."
Bakara : 222

Okudunuz mu?  Vedduha suresi Kuran'ı Kerimde kaçıncı sayfada ve kaçıncı sure?

Boşanmış kadınlar kendi kendilerine üç ay hali (hayız veya temizlik müddeti) beklerler. Eğer Allah’a ve ahiret gününe inanıyorlarsa, Allah’ın kendi rahimlerinde yarattığını gizlemeleri onlara helal olmaz. Kocaları bu süre içinde barışmak isterlerse, onları geri almağa daha çok hak sahibidirler. Kadınların, yükümlülükleri kadar meşru hakları vardır. Yalnız erkeklerin kadınlar üzerinde bir derece farkı vardır. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
Bakara : 228

Kadınları boşadığınız ve onlar da bekleme sürelerini bitirdikleri zaman kendi aralarında aklın ve dinin gereklerine uygun olarak güzellikle anlaştıkları takdirde, eşleriyle (yeniden) evlenmelerine engel olmayın. Bununla içinizden Allah’a ve ahiret gününe iman edenlere öğüt verilmektedir. Bu sizin için daha hayırlı ve daha temizdir. Allah bilir, siz bilmezsiniz.
Bakara : 232

Okudunuz mu?  Kur'an-ı Kerimde yardımlaşmayla ilgili ayetler

Orada Zekeriya Rabbine dua etti: "Rabbim! Bana katından temiz bir nesil bahşet. Şüphesiz sen duayı hakkıyla işitensin" dedi.
Âl-i İmrân : 38

Hani Allah şöyle buyurmuştu: "Ey İsa! Şüphesiz, senin hayatına ben son vereceğim. Seni kendime yükselteceğim. Seni inkar edenlerden kurtararak temizleyeceğim ve sana uyanları kıyamete kadar küfre sapanların üstünde tutacağım. Sonra dönüşünüz yalnızca banadır. Ayrılığa düştüğünüz şeyler hakkında aranızda ben hükmedeceğim."
Âl-i İmrân : 55

Okudunuz mu?  Karı-Kocanın Arasını Düzeltmek İlgili Ayetler

Şüphesiz, Allah’a verdikleri sözü ve yeminlerini az bir karşılığa değişenler var ya, işte onların ahirette bir payı yoktur. Allah kıyamet günü onlarla konuşmayacak, onlara bakmayacak ve onları temizlemeyecektir. Onlar için elem dolu bir azap vardır.
Âl-i İmrân : 77

Allah, pisi temizden ayırıncaya kadar mü’minleri içinde bulunduğunuz şu durumda bırakacak değildir. Allah size gaybı bildirecek de değildir. Fakat Allah, peygamberlerinden dilediğini seçer (gaybı ona bildirir). O halde Allah’a ve peygamberlerine iman edin. Eğer iman eder ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsanız sizin için büyük bir mükafat vardır.
Âl-i İmrân : 179

Okudunuz mu?  Ayetel kürsi hakkında peygamberimizin sözleri

Yetimlere mallarını verin. Temizi pis olanla (helâli haramla) değişmeyin. Onların mallarını kendi mallarınıza katıp yemeyin. Çünkü bu, büyük bir günahtır.

————————————

Temizlik Kelimesi geçen ayetler

Boşanmış kadınlar kendi kendilerine üç ay hali (hayız veya temizlik müddeti) beklerler. Eğer Allah’a ve ahiret gününe inanıyorlarsa, Allah’ın kendi rahimlerinde yarattığını gizlemeleri onlara helal olmaz. Kocaları bu süre içinde barışmak isterlerse, onları geri almağa daha çok hak sahibidirler. Kadınların, yükümlülükleri kadar meşru hakları vardır. Yalnız erkeklerin kadınlar üzerinde bir derece farkı vardır. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
Bakara : 228
Diyanet İşleri Başkanlığı

Okudunuz mu?  Kuranı kerimin ilk inen suresi hangisidir

Ey peygamber! Kadınları boşamak istediğinizde onları iddetlerini dikkate alarak (temizlik halinde) boşayın ve iddeti sayın. Rabbiniz olan Allah’a karşı gelmekten sakının. Apaçık bir hayasızlık yapmaları dışında onları (bekleme süresince) evlerinden çıkarmayın, kendileri de çıkmasınlar. Bunlar Allah’ın sınırlarıdır. Kim Allah’ın sınırlarını aşarsa, şüphesiz kendine zulmetmiş olur. Bilemezsin, olur ki Allah, sonra yeni bir durum ortaya çıkarır.


Kayıtsız Üye
Çok güzeldi. sizin sayenizde ödevimi yaptım. Teşekkürler;😄😄😄


Kayıtsız Üye
emeğiniz için çok teşekkür ederim Allah hepimizin gönlüne göre versin ;);):)

Okudunuz mu?  Hayırlı bir evlilik için okunması gereken dualar yada ayetler nelerdir

Kayıtsız Üye
Dinimi daha çok öğrendim teşekkür ederim


Kayıtsız Üye
Çok güzeldi ödevini yaptiyaptım teşekkür ederiederim herkese


ç.a. o.okulu
ALLAH razı olsun sizden sayenizde ödevlerimi yapabiliyorum.ama biraz daha uzun ayetleri daha fazla örnek olarak koyarsanız dahada muhteşem olur


Kayıtsız Üye
muhammet ikbal zaman size uymuyorsa siz zamana uyun sozu zalim ve zavallıların sözüdür eyer zaman size uymuyorsa zamanla savaşın


Kayıtsız Üye
Elif Ecrin K. dedi ki:Ödevime yardımcı oldu, teşekkür ederim: tşk edrm. Bide herkesten bir ricam olacak. Lütfen büyük harfe ve noktalama işaretlerine dikkat edelim, isterim. Sağ olun.

Okudunuz mu?  Kur'an-ı Kerim de en uzun ve en kısa ayetler hangileridir?

Kayıtsız Üye
kardeşim Allah hizmetinizi daim eylesin konu ile ilgili ayetlere daha çok yer verirseniz daha faydalı olacaktır


temizlik ile ilgili hadisler, temizlikle ilgili hadisler, temizlik ile ilgili ayet ve hadisler

Bu kategoride yer alan Allah'ın zati ve subuti sıfatları ile ilgili ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Temizlik ile ilgili ayetler ve hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.