Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:55
missa04
Abone

Sübhaneke neden namazlarda okunur

Sübhaneke neden namazlarda okunur

Kayıtsız Üye
sübhaneke duasıneden namazlarda okunur ve cenaze namazında vecell senaük ilavesi neden okunur


Cevap: sübhaneke neden namazlarda okunur

İsrâ
< sübhaneke duasıneden namazlarda okunur >
Allahu Teala meleklerden arzı kaldırmalarını istemiş melekler de kaldıramamışlar
daha sonra subhaneke duasını okuyarak kaldırmalarını buyurmuş
bu sefer kaldırabilmişler yani subhaneke duasını okuyarak yükleri hafiflemiş
namaz da insan nefsine zor ve meşakkatli gelen bir ibadet olduğundan bu zorluğu hafifletmek için her namazın başında subhaneke duasını okuruz ki kolay gelsin namaz bize.

Okudunuz mu?  Melekler lanet eder mi?

< cenaze namazında vecell senaük ilavesi neden okunur >
El- Asıl, En-Nevadir gibi kaynak kitaplarda Cenaze namazının dışında bu cümlenin okunmaması oradaki dua makamına ve onun esrar ve hikmetine daha uygundur, sonucuna işaret edilmektedir. Allahı layıkıyla övmek ne mümkün… O kendisini övdüğü gibi uludur. Cenaze namazında mü’min kardeşimiz için dua ederken, namazın başlangıcında yine subhanekeyi okuyoruz. Ne varki VE CELLE SENAUKE’ye burada yer veriyoruz. Bunun bir çok nedeni vardır:

Okudunuz mu?  Hz İsa'yı babasız yaratmasının sebebi nedir,bundaki hikmetler nelerdir?

1- Her duanın ve duada yer alan kelime ve cümlenin bir makamı vardır ki onun başka bir yerde okunması aynı feyiz ve rahmete kapı açmaz. O halde VE CELLE SENAUKE’nin feyiz ve rahmet makamı, cenaze namazındadır.

2- Ölen kardeşimiz için Allahın rahmet ve mağfiretini dilerken O’nun yüceliğini, azamet ve kudretini, rahmet ve inayetini önce SÜBHANEKE ile anlatmaya yada dile getirmeye çalışıyoruz. Bu açıdan O’nun geniş rahmet ve mağfiretini diliyoruz. VE CELLE SENAUKE diyerek O’nun rahmet ve mağfiretinin, azamet ve kibriyasının yüceliğine erişmenin mümkün olmadığını, en üstün övgüye ancak Onun layık bulunduğunu kalbimizde dilimize getirmeye çalışıyor ve VE CELLE SENAUKE cümlesiyle bunu ifade ediyoruz.

Okudunuz mu?  Peygamberlerin sırası

3- Bu cümlenin Cenaze namazında okunduğunda kalbe verdiği şifayı başka yerde okunmasıyla elde etmek o ölçüde tesirli değildir. Bu bakımdan dualarda rivayet edilen şekle bağlı kalmakta büyük yarar vardır. VE CELLE SENAUKE cümlesinin vereceği şifayı birazda bu açıdan değerlendirmek gerekir.

Kaynak: İslam Fıkhı, Celal Yıldırım

Okudunuz mu?  Sübhaneke duasının türkçe okunuşu ve anlamını öğrenmek istiyorum

Cevap: sübhaneke neden namazlarda okunur

Kayıtsız Üye
çünkü çok önemli olduğu içindir.


namazda neden subhaneke okunur, sübhaneke neden namazın başında okunur, namazda neden sübhaneke okunur

Bu kategoride yer alan Müzikli kadın erkek karışık düğün yapıp oynamak caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sübhaneke neden namazlarda okunur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.