Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:17
missa01
Abone

Hz İsa’yı babasız yaratmasının sebebi nedir,bundaki hikmetler nelerdir?

Hz İsa’yı babasız yaratmasının sebebi nedir,bundaki hikmetler nelerdir?

Kayıtsız Üye
Şeytan bana devamlı hz. isanın neden babası yok diye vesvese veriyor Allahın hz isayı babasız yaratmasının sebebi nedir Allah sizden okyanusdaki damlalar kadar razı olsun


Yorum: Hz İsa’yı babasız yaratmasının sebebi nedir,bundaki hikmetler nelerdir?

muvaffak
İsa peygamberin doğduğu zaman Yahudiliğin artık kast sistemlerine ayrıldığı, Hahamların, yöneticilerin insanları ezdikleri, şeriat gereği denilerek yüksek zümreye karşı gelenlerin katlinin helal kılındığı, dinin Ezra’nın ve diğer büyük Yahudi alimlerince yozlaştırıldığı, kendilerine mensup olmak isteyenlere dahi şartların koşulduğu, dinin ırk dini haline geldiği bir dönemdi. Yahudi alimleri artık tüm mucizelerden ve Rabbim yapabileceklerinden haberdar olduklarını, bunun da kendi zulümlerini meşrulaştırdığına inanmaktaydılar. Kadın’ın asli hakları ayaklar altına alınmış, mabedlere girişlerine dahi izin vermez olmuşlardı. Kadınlarına eşya gibi davranıyor ve kendilerini yüce bir ırk zannettikleri gibi erkekler olarak kendilerini yüce olan cinsiyet zannediyorlardı. Meryem ise Yahya peygamberin çabalarıyla mabede bir şekilde yerleştirilmiş, orada mabedin hizmetini sürdürüyor ve ibadetlerini yerine getiriyordu. Direkt olarak Allah’ın neden bu şekilde İsa’nın babasız doğduğuna dair bir cevabımız olmasa da anlatılan bu sürece kadar durumun vehameti anlaşılmıştır. Temiz olduğu tüm herkes tarafından bilinen ve gayet dindar olan Meryem, kucağında bebek İsa (peygamber) ile en büyük alimlerin, halkın toplandığı bir alana gelmiştir. Allah mucizesinin delili olarak İsa peygamberi henüz kundakta iken konuşturmuştur. Müstekbirliklerinin farkına varanlar Allah’a tekrar dönmüş fakat ekseri kısım reddetmeyi ve Meryem’i suçlamaya devam etmiştir. Yahudi alimlerinin kendi düşünce kuyularının her dönemecini yaradan Allah’ı unutup, ona galip geldiklerini zannettikleri bir anda kendilerine daha önce hiç görülüp canlı olarak oradakilerin şahit olmadığı bir durumla karşılaştırmıştır.

Okudunuz mu?  Yolda para buldum ne yapmalıyım

hz isa neden babasız doğdu, hz isanın neden babası yok, babasiz peygamber

Bu kategoride yer alan Eldiven Giyerek Kadınlarla Tokalaşabilir Miyim ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz İsa’yı babasız yaratmasının sebebi nedir,bundaki hikmetler nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.