Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:20
missa05
Abone

Dünyanın Allah (cc) nazarında bir sinek kanadı kadar değerinin olmadığını belirten hadis ve açıklama

Dünyanın Allah (cc) nazarında bir sinek kanadı kadar değerinin olmadığını belirten hadis ve açıklama

Kayıtsız Üye
dunyanin cenabi hakkin yaninda bir sinek kanadi kadar kiymeti olsa idi,kafirler bir yudum suyu icmiyecek idiler.Buradaki hadis bize neyi anlatiyor bunu bir acarmisiniz


Yorum: Dünyanın Allah (cc) nazarında bir sinek kanadı kadar değerinin olmadığını belirten hadis ve açıklama

Omer Faruk
Sevgili kardeşim,

Okudunuz mu?  Kuranda kaç ayet kaç sure ve kaç cüz vardır?

Bu hadisin sıhhat şartlarına baktığımızda, hadis usulü terminolojisinde, sahih denilmesinden daha çok zayıf (ğarib, hasen, zayıf vs) olduğuna dair değerlendirmeler vardır.

İlkesel olarak bu tür hadisler hüküm inşa etmek için kullanılmaz. Ne demek? yani: şu şöyledir. bu böyledir. diye bir sonuç vermez. Peki bu tür hadisleri nasıl kullanacağız?

Okudunuz mu?  Kızıma hayırlı bir isim (Buse, ebrar, elif ve zehra isim anlamı)

Bu tür hadisleri dünya ve ahiret dengesini bozduğumuz zaman aklımıza getirecek ve Allah’ın koyduğu sınırları çiğnemeden dünya hayatımızı sürdürmek için kendimize nasihat edeceğiz.

Aksi takdirde dünyayı tamamen küçümseyen, yok sayan yorumlar Kur’an’a ve fıtri olan insan hayatına terstir. Aksi takdirde, Allah bize Kur’an’da: "Ey Rabbim bize dünyada da ahirette de güzel olanı nasip et…" diye dua etmeyi önermezdi. Demek ki; Biz dünyada da ahirette de güzel olana talibiz. Dünya’da güzeli elde etmenin yolu O’nu küçük görmekten değil, Allah’ın belirttiği şekilde hem kendimizi hem dünyayı, hem de toplumu imar etmekten geçer;

Okudunuz mu?  Hile Yapmak ile ilgili hadisler

"Hani Rabbin meleklere, ben yeryüzünde mutlaka bir halife yaratacağım demişti. …" (Bakara/30)
Biz, yeryüzünde zayıf bırakılmış olan (mustazaflara) iyilik yapmak, onları (kendilerine uyulan) imamlar yapmak ve onları (yeryüzüne) vâris kılmak istiyoruz. (28/Kasas 5)

Dünya kısa bir hayattır orada kötülük yaparsanız bu kısa hayatınızda O’nu boşa kullanmış olursunuz. Kafirler de hayatlarını kötülük üzere geçirmeyi azmettikleri için Allah’ın sunduğu her hayrı bir sinek kanadı kadar kıymetli görmezler. Zaten kafir oluşları da bundan dolayıdır. Hem dünyayı, hem de içinde verilen nimetleri şeytani ameller için kullanırlar.

Okudunuz mu?  Ayak ayak üstüne atmak günah mıdır

Oysa müslüman için dünya farklıdır, Dünya, bir hadiste belirtildiği gibi ahiretin tarlasıdır. Buraya değer verip tarlayı sürmeden nasıl ahireti kazanırız, vesselam!

Allah hepimize ürünü/sevabı, ahirette kendine gösterilen, bununla müjdelenen kullarından eylesin, amin.


Allahin dunyaya verdigi deger ayet, dünyanın Allah katında sinek kanadı, Allah katında dünyanın değeri

Bu kategoride yer alan Cünupken araba veya uçakla dolaşmak günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dünyanın Allah (cc) nazarında bir sinek kanadı kadar değerinin olmadığını belirten hadis ve açıklama Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.