Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:42
sizden94
Abone

Dini sohbet konuları

Dini sohbet konuları

Hafızz121
Sizden fetvadan daha ziyade düştüğüm bu karamsarlığa çare olmanız istiyorum. vekil imam hatip olarak görev yapmaktayım.Hafızım. Görevli bulunduğum camide sabah namazlarından önce tevhid yardımlaşmak,emri maruf, haram helal gibi konularda yapılmış hocalarımızın sohbetlerini okumaktayım. Müezzin efendi sohbet etmem yerine meal okumam konusunda bana baskı yapıyor. Benim hocamlarımdan öğrendiğim ise tevsirsiz meal okumak en azından cemeat veya topluma, yanlış alaşılmaların olacağı doğrultusunda. Bu sebeble tevsir yapacak ilmim olmadığından kısa ve öz olarak bir kaç konuyu hocalarım vesilesiyle naklediyorum. Lakin sürekli baskı ve bağırma tarzında sert muamele görmekteyim. Senin derdin sohbet anlatmam mı dediğimde çok uzun okuyosun düzeni bozma yeni adet çıkarma gibi cevaplar almaktayım. En son bu sabah ağır bir hakarete maruz kaldım. Hocam ben bu göreve talip olurken sadece namaz kıldırıp yatmak gibi düşüncem yoktu. İnsanlara bir kelam öğrettiysem kar sayarım mantıgındaydım. Sizce ne yapmalıyım Allahın emirlerinden niçin bu kadar rahatsız oluyorlar. Alah rızası için bana yardım edin aksi halde istifa etmek ve başka yerden rızkımı kazanmak gibi kötü bir düşünceye meyl etmek üzereyim. Allah’a emanet olun….

Okudunuz mu?  İnsanlarda var olan gelecek kaygısının sebebi nedir

Yorum: Dini sohbet konuları

Kayıtsız Üye
Kardeşim Allah c.c kuranda sizden iyiliği emredip kötülüğü alıkoyan bir topluluk bulunsun diyor emri bil maruf ve nehy anil münker le ilgili hadis ve ayetleri oku sana yardım edicektir kısaca şu dünyada şu zamanda bu 2 şeyden daha önemli hiç bir şey yoktur şu zamanda günahlar o kadar çoğaldı ki yani bunları yapmanın sevabı emribin maruf nehyanil münkerin sevabı okanuslar kadar büyük olabilir ve Allah katındada ciddi manada çok önemli bir şey Allah kuranda bulunsun derken emir kipi kullanıyor bu bizm görevimiz bunu yapmak zorundayız Sizden; hayra çağıran, iyiliği (marufu) emreden ve kötülükten (münkerden) sakındıran bir topluluk bulunsun. Kurtuluşa erenler işte bunlardır. imanla ölmeye vesile bunları yapmak yani bir nevi bunları söyle o kişiye

Okudunuz mu?  Oruç tutmayan işçiye, Ramazanda yemek verilir mi?

Yorum: Dini sohbet konuları

Kayıtsız Üye
Hocam yılmak yok doğruları söyleyin cemaat avam tabakasıysa ona göre sohbet yapın imanın yarısı şükür bir diğer yarısıda sabırdır


dini sohbet konuları, sohbet konuları dini, dini sohbet konulari

Bu kategoride yer alan Ergenlik dönemim hakkında özelden bana yardım edebilecek varmı ne zaman girdiğimi bilmiyorum ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dini sohbet konuları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.