Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:06
sizden04
Abone

Oruç tutmayan işçiye, Ramazanda yemek verilir mi?

Oruç tutmayan işçiye, Ramazanda yemek verilir mi?

mehmet naim ağım
Oruç tutmayan işçiye, Ramazanda yemek verilir mi?


Cevap: Oruç tutmayan işçiye, Ramazanda yemek verilir mi?

Hoca
Oruç Tutmayanlara Yardım ve Yataklık Etmeyin

Rahmet kapılarının açıldığı Ramazan`da bu ayın güzelliğinden istifade etmek dururken oruç tutmayarak, oruç tutmayanlara yardım ederek bu ayın manevi güzelliğinden kendinizi mahrum etmeyin.

Sıcak yemek satan Müslüman bir esnafa yakışan ‘Ramazan Dolayısıyla Gündüz Kapalıyız’ tabelası asmasıdır.

Okudunuz mu?  Sonradan Müslüman olmuş bir insanın, günahları silinir mi?

Rahmet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı, şeytanların zincire vurulduğu bir Ramazan ayına daha girdik. Manevi coşkunun çok yüksek olduğu bu ayda Müslümanlar en güzel şekilde istifade etmek için çaba sarf edecek.

Müslümanların, hayır ve bereketinden istifade ettiği bu ayda Ramazan’a yakışmayan hareket ve davranışlarda bulunanlar bu mübarek ayın güzelliğine gölge düşürüyor.

Oruç tutmadıkları halde insanların gözleri önünde yemek yiyenler ve Ramazan ayı olmasına rağmen işyerlerini açık tutup bunlara yemek veren esnaflar bu ayın manevi iklimine zarar veriyor.

Okudunuz mu?  İzinsiz çeviri yapmak, alıntı yapmak kul hakkı mı

Müslüman olmayan insanlar bile Ramazan ayına hürmet edip Ramazan orucunu tutan Müslümanlara saygılarından dolayı açıktan yemek yemezken Müslüman bir ülke olan Türkiye’de bu hassasiyetin olmaması oldukça düşündürücüdür. Oruç tutmasına rağmen lokanta vb. yerleri işletenler, oruç tutmayanlara yemek vererek adeta onların günahlarına ortak oluyor.

BU GÜNAHA ORTAK OLMAYIN!
Ramazan ayında hastalık, yolculuk vb. şeyler dışında oruç tutmamanın büyük bir günah olduğunu söyleyen bölgenin tanınmış âlimlerinden ve kanaat önderlerinden Molla Enver Kılıçaslan, aynı şekilde oruç tutmayanlara yemek verenlerin de günaha girerek onların günahına ortak olacaklarını söyledi.

Okudunuz mu?  Öğle Namazı Kazası

Haramlara götüren her şey haramdır diyen Kılıçaslan, Oruç tutmalarına rağmen oruç tutmayanlara yemek verenlere şunu söylemek lazım: Bakın siz Allah rızası için oruç tutuyorsunuz ama Allah’ın emrine karşı gelip oruç tutmayanlara yemek veriyorsunuz. Bu yaptığınız birbirine zıt şeylerdir. Amelinizi ifsat etmeyin. Allah u Teala yaptığınız bu münkerden dolayı orucunuzu kabul etmeyebilir.

Okudunuz mu?  İç çamaşırı değiştirmek gerekir mi?

Peygamber Efendimiz ‘Bazı insanlar oruç tutuyorlar. Aç ve susuz kalıyorlar akşama kadar. Ama onların oruçları aç ve susuz kalmaktan başka onlara hiçbir fayda sağlamaz’ diyor. Bir yandan oruç tutup yemek yemeyi ve su içmeyi bırakıyorsun bir yandan bunu yapmayanlara yemek veriyorsun. Bu hareketinle oruçtan elde edeceğin bütün sevaplardan mahrum olursun. Onun için Allah’tan korkun bu işi yapmayın diye uyararak yaptıklarının çok büyük bir günah olduğunu ifade etti.

Okudunuz mu?  İstesem de, bir türlü inanamıyorum

GÜNAHLARDA BİRBİRİNİZE YARDIMCI OLMAYIN
Ramazan ayı Allah’u Teala’nın en mukaddes aylarından birisidir. Bu ay kadar değerli bir ay yoktur, bu ay Kur’an’ı Kerim’in indiği aydır. Bu ay bin aydan daha hayırlıdır diyen Kılıçaslan, Bu ay umumi af ayıdır. Bu ayda çayhaneleri açanlar, lokantaları açanlar oruç tutmayanlara yardım edenler oruç tutmayanların günahlarına ortaktırlar.

Bu ayda kendisini bu affa muhtaç olarak görmeyenler, oruç tutmayanlar, namaz kılmayanlar bir anlamda Allah’a başkaldırıp bu ibadetlere ihtiyaçları yokmuş gibi hareket ediyorlar. Allah’u Teala’nın ‘İyilikte ve takvada birbirinize yardımcı olun, ama günahlarda ve düşmanlıkta birbirinize yardımcı olmayın’ diye buyurduğunu hatırlatan Kılıçaslan, Ramazan’da oruç tutmamanın ve tutmayanlara yemek verenlerin bu günaha ortak olduklarını dile getirdi.

Okudunuz mu?  Korelilerin selamı gibi selam vermek caiz mi

BU GÜNAHI İŞLEYENLERİ UYARIN
Oruç tutmalarına rağmen oruç tutmayanlara yemek verenlerin tuttukları orucun ne kadar sevabı onlara kalır? diye soran Kılıçaslan, Peygamber Efendimiz ‘Sizden kim bir kötülük görürse hemen onu eli ile değiştirsin. Eğer eliyle değiştirmeye gücü yetmezse diliyle, yok buna da gücü yetmezse kalbiyle değiştirsin.

Okudunuz mu?  Amcamın kızlarıyla tokalaşmam caiz midir ?

Ama bu sonuncusu imanın en zayıfıdır’ diye buyuruyor. Bir insan bir günah işlerse ve Müslümanlar onu bu günahı işlemekten men etmezse onun yüzünden Allah u Teala bir kavmi cezalandırabilir. Oruç tutmayanlar ve onlara yemek verip onlara yardımcı olanlar bu günaha ortak oluyor.

Müslümanlara düşen görev, bu günahı işleyenleri uyararak yaptıkları hatalardan dönmeleri için çalışmaktır şeklinde konuştu.

Okudunuz mu?  Kimlere kurban farzdır?

Abdusselam Güneş / Doğruhaber


Cevap: Oruç tutmayan işçiye, Ramazanda yemek verilir mi?

Ercan
Maalesef günümüzde dükkanların camına "Ramazanda açığız" yazıyorlar.


Cevap: Oruç tutmayan işçiye, Ramazanda yemek verilir mi?

Salawat
BU GÜNAHA ORTAK OLMAYIN!
Ramazan ayında hastalık, yolculuk vb şeyler dışında oruç tutmamanın büyük bir günah olduğunu söyleyen bölgenin tanınmış âlimlerinden ve kanaat önderlerinden Molla Enver Kılıçaslan, aynı şekilde oruç tutmayanlara yemek verenlerin de günaha girerek onların günahına ortak olacaklarını söyledi

Okudunuz mu?  Annem sevdiğim çocuğu istemiyor

Fabrikalarda müslüman aşçı kalmaz o zaman.


Kayıtsız Üye
Ben bir ajansta yemek yapiyorum kendim Orucluyum ama ofis içinde oruc rutmayan arkadaşlarım var patronum da oruc tutmuyor ve ben bunlara yemek yapiyorum gunahami giriyorum orucum ziyan mi oluyor yardımcı olursaniz sevinirim hayirli kandiller


oruc tutmayan birine yemek vermek, orucluyken orucsuz kisilere yemek yapmak gunahmi, oruc tutmayana yemek vermek

Bu kategoride yer alan Dünyada iken sevdigi birisi ile evlenemeyen erkek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruç tutmayan işçiye, Ramazanda yemek verilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.