Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:36
Oruc
Yönetici

Oruç tutmayan bir kişi fidye verirse oruç tutmuş gibi olur mu?

Oruç tutmayan bir kişi fidye verirse oruç tutmuş gibi olur mu?

Kayıtsız Üye
Oruc tutmayan bir kisi fidye verirse oruç tutmuş gibi olur mu?


Cevap: Oruc tutmayan bir kisi fidye verirse oruç tutmuş gibi olur mu?

Desert Rose
Ramazanda özürsüz olarak oruç tutmamak büyük günahtır. Müslüman kişinin mazeretsiz olarak oruç yemesi son derece uzak ihtimaldir. Bununla birlikte ramazanda mazeretsiz olarak kasten oruç yemek, ramazanın saygınlığını ihlâl etmek anlamına geleceği için kefâret ödemek gerekir. Özür durumu, ancak oruç tutmaya engel olan hastalık ve ileri derecede yaşlılık halleridir. Bu durumlarda kişi oruç tutmayıp fidye verebilir.
Sakarya il mftlğ.

Bu kategoride yer alan Tutamadığı orucun fitresini kızının cocuğuna verebilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruç tutmayan bir kişi fidye verirse oruç tutmuş gibi olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.