Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:36
Oruc
Yönetici

Oruç tutamayan hasta kişi ne kadar fidye vermelidir? (hasta şeker hastası)

Oruç tutamayan hasta kişi ne kadar fidye vermelidir? (hasta şeker hastası)

Kayıtsız Üye
Oruc tutamayan hasta kisi ne kadar fidye vermelidir?(hasta seker hastası)


Cevap: Oruc tutamayan hasta kisi ne kadar fidye vermelidir?(hasta seker hastası)

Desert Rose
Uzman bir hekim tarafından oruç tutması halinde hasta olacağı bildirilen kimse de hasta hükmündedir. Şifa ümidi olmayan bir hastalık sebebiyle oruç tutamayan kimse, daha sonra kaza etmesi mümkün olmadığından oruç tutamadığı her güne karşılık bir fidye öder. Bu durumdaki bir kimsenin fidye ödemesi vaciptir. Kur’an-ı Kerim’de, Oruç tutmaya güç yetiremeyenler, bir fakir doyumu kadar fidye öder. (Bakara 2/184) buyurulmaktadır. Bu ayetten hareketle fidye miktarının, bir kişiyi bir gün için doyuracak yiyecek olarak anlaşılmıştır. Fidye miktarı bir sadaka-ı fıtır miktarıdır. Bu yıl ki fitre miktarı asgari 6.50 tldir.
Sakarya il mftlğü

Okudunuz mu?  Tırnak kesmek orucu bozarmı?

HASTALIĞI SEBEBİYLE ORUÇ TUTAMAYAN

Bu kategoride yer alan Tutamadığı orucun fitresini kızının cocuğuna verebilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruç tutamayan hasta kişi ne kadar fidye vermelidir? (hasta şeker hastası) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.