Anasayfa
30 Kasım 2023, 5:30
Sohbet
Yönetici

Namaz iyileşemeyecek kadar hasta olanlara farzmıdır?

Namaz iyileşemeyecek kadar hasta olanlara farzmıdır?

melle
Namaz, hastalara da farzdır. Namazın hiç bir fetvası yoktur.
Ayakta kılabilen ayakta kılar. Ayakta kılamayan oturarak kılar. Oturarak kılmayan yatarak kılar.
Hiç bir şekilde abdest alamayan, teyemmüm alamayan ve hareket edemeyen ki şuru yerinde ise GÖZLERİ ile ima ederek kılar.

Okudunuz mu?  Gitmek fiilinin arapçası

Cevap: Namaz iyileşemeyecek kadar hasta olanlara farzmıdır?

AYSEVEN
namaz kılamayacak kadar hasta olan kişilerede bazı kolaylıklar tanınmıştır en kötüsü yatalak olanın bile göz izası ile namaz kılabileceği söylenmiştir namaz ancak akli dengesini kaybetmiş kişilerden düşer

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin ahlak anlayışı ile ilgli sorular ve cevapları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz iyileşemeyecek kadar hasta olanlara farzmıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.