Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Seferi olan bir kişi mukim olanlara imam olup namaz kıldırabilir mi?

Seferi olan bir kişi mukim olanlara imam olup namaz kıldırabilir mi?

DangeR
Soru: Seferi olan bir kişi gittiği yerde cemaate imam olarak namaz kıldırabilir mi? Kıldırırsa tam mı kıldıracak, yoksa kısaltarak mı?

Cevap:
Mukim (yolcu olmayan) misafire (yolcuya), misafir de mukime uyabilir. Bir mukimin misafire uyması halinde misafir olan imam iki rekâtı kıldıktan sonra selam verir, mukim de kalkar ve namazının kalan kısmını tamamlar.
İmam olan misafirin, namazdan önce veya namazdan sonra cemaate dönerek: siz namazınızı tamamlayın, ben misafirim demesi müstehaptır. (Ömer Nasuhi Bilmen, Büyük İslam İlmihali, Seferin Hükümleri , 268. paragraf

Okudunuz mu?  Hz. Yakubun kızı var mıydı? Varsa ismi neydi?

s.vakfı


Cevap: Seferi olan bir kişi mukim olanlara imam olup namaz kıldırabilir mi?

ZİREGÜL
seferi olan bir kişi imamlık yapabilir fakat arkasındaki cemaat son iki rekatta imama uymaz ve devam etmek durumunda kalır


seferi imam nasıl namaz kıldırır, Seferi olan kisi namaz kildirabilirmi, mukim ne demek

Bu kategoride yer alan Top Oynamanın Hazret-i Hüseyin Efendimiz?le Alâkası Var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Seferi olan bir kişi mukim olanlara imam olup namaz kıldırabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.