Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:15
Namaz
Abone

Namaz dualarını bilmeyen biri, öğreninceye kadar dua okumadan namaz kılabilir mi?

Namaz dualarını bilmeyen biri, öğreninceye kadar dua okumadan namaz kılabilir mi?

Kayıtsız Üye
selamunaleykum
ben yenı namaz kılmaya basladım ama nerede hangı dua okunacagını tam bılmıyorum karısık okuyorum şuan için ama ogrenecem ogrenene kadar boyle kılsam mahsuru varmıdır
teşekkürler


Cevap: Namaz dualarını bilmeyen biri, öğreninceye kadar dua okumadan namaz kılabilir

Desert Rose
ve aleykumusselam namaz içinde dua namaza ilk başlarken (Subhaneke) ve tahiyyatta oturuşlarda
Ettehiyatü salli barik Rabbena duaları okunur
ayakta kıraatte ise Kur’an dan bilinen ve kolayına gelen bir sure yada ayet okuyabilirsin
bu şekilde namaz makbuldür İnşaAllah kardeşim ama en kısa zamanda öğrenmelisiniz
Rabbim kabul buyursun

Okudunuz mu?  Öğle namazının ilk sünneti kaçırılırsa ne yapmak lazım

Namaz sureleri ve namaz içinde okunan dualar ve okuma yerleri için

tıkla>>>

forumduasi.com/namaz-sorulari/154238-namaz-sureleri-arapca-yazilislari-ve-turkce-anlamlari.html


Namaz Dualarını Ezberleyen Kadar Bildiğim Dualarla Namaz Kilabilirmiyim

dinsevdalisi
Namaz kılmak istiyorum ama Sadece Fatiha Subhaneke Ettehiyyatu Felak sürelerini biliyorum Bildiğim Dualarla Kildigim Namaz kabul Olurmu (YONETICI ABILER KAYIT OLMADAN AYNISINI YOLLADIM GONDERDIMMI EMIN OLMADIĞIM IÇIN BIRDAHA ATIYORUM)

Okudunuz mu?  Zamanla İmam Nikahını tazelemek gerekir mi?

Yorum: Namaz dualarını bilmeyen biri, öğreninceye kadar dua okumadan namaz kılabilir mi?

arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Tam olarak bu sure ve dualar sana namaz için yeterlidir. Hemen namaza başlamalısın. Diğer sure veya duaları zamanla ezberleyebilirsin ama şimdi için bunlarla namaz kılabilirsin.

Okudunuz mu?  Hacet namazı kaç rekat ve kaç gün kılınır

fotocuadam007
Peki hiç bilmeyen birisi babam köylü ilkokula bile 3 e kadar gitmiş normal okumayı bile okuyor ama yavaş okuyor fatihayı yarım biliyor bana ikna edici bişey söyleyin ki ben babamı namaza başlatayım çok söylüyorum bilmediğinden kılmıyor galiba bişey de demiyor cumalara gidiyor ama ondada bildiği kadarıyla %90 diğer sureleri hiç bilmiyordur diye düşünüyorum utanıyor benimle konuşmakta istemiyor bilmiyorum diyemiyor bir türlü baslatamadım bu yaştan sonra ezberleyemezde 53 yaşında bana bir çıkar yol gösterin nolursunuz çok istiyorum baslamasını ama olmuyor

Okudunuz mu?  Namaz kılarken okunan dualar nelerdir?

arifselim
Sadece fatihanın yarısını dahi biliyorsa hemen namaza başlayabilir. Bunu bilmez ve sadece Allahu ekber diyebiliyorsa yine de namazını kılabilir. Bunun dışında ise ona gerekli olan en önemli dualar, fatiha tahiyatu ile bir kaç tane kısa surelerdir. 53 yaş gayet iyi bir yaştır ve daha fazla geç kalmadan hemen namaza başlamasına vesile olmaya çalış

Okudunuz mu?  Vakit olduğu halde arabanın içinde namaz kılmak caiz mi yoksa eve mi gidilmeli dir?

fotocuadam007
Hocam gerçekten çok uğraşıyorum daha 2 aydır söylüyorum açıkçası çok ısrarcı oluyorum bazen babam olmasına rağmen sinirlenip kızıyorum haklı olduğum için bir şey de diyemiyor annem başkalarına mı huri olacak karını başka alemde başka hayatta düşünebiliyon mu gibisinden şeyler söyleyip damarına basıyorum bilmiyorum dinimizde babaya böyle yapmak kötü bişeymi ama başlasın diye yapıyorum az niyeti var gibi ama başlatamadım çıkmazdayım. İnşAllah başlaticam ama.

Okudunuz mu?  Evde ailem ile namaz kılıyorum ben hoca olsam nasıl niyet etmek gerekir hoca nasıl niyet eder cemaat nasıl niyet etmeli?

namaz duaları, dua okumadan namaz kılınır mı

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken neden tat-huşu alamıyorum? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz dualarını bilmeyen biri, öğreninceye kadar dua okumadan namaz kılabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.