Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

Çalışan biri nasıl 4 vakit namaz kılabilir? Kaza namazları

Çalışan biri nasıl 4 vakit namaz kılabilir? Kaza namazları

Zorunluyolcu
Arkadaşlar cümleten hayırlı cumalar benim şuan işim yok vakit bol o yüzden çok şükür sorunsuz kılıyorum lakin işe başladığımda yatsı harici öğle ikindi akşam kılamayacam, ilk üç vakiti nasıl kılacam?

Mesela yatsıyı kıldım ardından 4 rekat öğle 4 rekat ikindi 3 rekat akşam farzlarını kılacam şeklinde’mi olacak bana yardımcı olabilirmisiniz?

Okudunuz mu?  Kısa kollu elbise ile namaz câiz mi?

Yorum: Çalışan biri nasıl 4 vakit namaz kılabilir? Kaza namazları

ACİLSERVİS
Sen namaz kılmamayı peşinen kafana koymuş ve kabul etmişsin. Böyle bir namaz kılma şekli yok. Allahın emrettiği şekil namazları vaktinde kılmaktır.


Yorum: Çalışan biri nasıl 4 vakit namaz kılabilir? Kaza namazları

Kayıtsız Üye
Sabah namazını zaten evden cıkmadan kılmış olacaksın bende calısıyorum çok sükür is yerimde mescit var sorun yok zaten mümkünse namaz kılmanıza müsaade eden bir yerde calısmalısınız yok calıstığınız yer müsade etmiyorsa işi bırakacaksın mecbur ne kosulda olursa olsun namazı terk etmeyiniz…

Okudunuz mu?  Seferi olan kişi sünnetleri ve cuma namazını kılar mı. Cemaatle kıldığı zaman namazın

Yorum: Çalışan biri nasıl 4 vakit namaz kılabilir? Kaza namazları

Zorunluyolcu
Hocam bu bana bağlı değilki bende isterim işe başladığımda vaktinde kılmayı, şuanda kılıyorum ama işe başladığımda izin vermeyecekleri aşikar.

Bilmiyorum belkide verirler ama sanmıyorum.


ACİLSERVİS
Bir istirahatte abdest al bir başka istirahatte namaz kıl. 4 rekat namaz 4 dakikadır hiç bir iş yeri bu süreye karşı çıkmaz. Çıkıyorsa da orada çalışılmaz.

Okudunuz mu?  Cuma namazından sonra kılınan namaza nasıl niyet edilir?

Zorunluyolcu
Hocam benim mesleğim turizm, önbüro resepsiyon çalışanıyım, mesleğim hep deniz kenarlarında işe başladığımda ilk üç ay kendimi kabul ettirmem lazım otele ondan sonra açıkladım derim böyle böyle o zaman kabul edeceklerini düşünüyorum.

İnşAllah düşündüğüm gibi olur 🙂


Muvahhid2018
Bir şey soracağım; çalıştığınız yer İslami bir otel mi? Çalışmaya başlayınca namaz kılamayacağım dediğinize göre öyle olmadığını varsayıyorum. Yani normal bir otel. Deniz kenarı diyorsunuz; bunun yerli turisti de var yabancısı da var; böyle oteller kayıt/rezervasyon yaparken evlenme cüzdanı sormaz, yani zina etmek için yer ayarlamış oluyorsunuz. Bunun TDK sözlüğündeki karşılığı "gavatlık"tır. Hatta homoseksüel "çiftler" herhangi bir sorunla karşılaşmadan o otellerde kalabiliyor.

Okudunuz mu?  Sabah namazından sonra okunacak dua ayetleri

Deniz kenarında turistik otel dediniz; insanların bütün gün çıplak olarak dolaştığı, güneşlendiği ve denize girdiği yer aklıma geliyor. Öyle otellerde bütün gün içki servisi yapılıyor, açık büfe yemek var, yemeklerde et olarak ucuz olduğu için domuz eti kullanılıyor. Animasyon adı altında da türlü rezillikler yapılıyor. Gece olunca zaten içki ve uyuşturucunun da etkisiyle kimin eli kimin cebinde belli olmuyor. Kadınlar barda diskoda tanıştıkları biriyle, her gece otele başka birini getirip zina edebiliyor. Siz Müslüman olarak böyle bir yerde çalışmayı kendinize yakıştırıyor musunuz? Zaten zaruret olmadıkça namaz kılmaya izin verilmeyen bir işletmede çalışılmasının caiz olmayacağı daha önce defalarca yazılmıştır bu sitede. Siz bunun üstüne böylesi rezil bir yerde ömür boyu bu mesleği yapacağım diyorsunuz. Öyle otelde resepsiyon memuru olmakla genelev kapıcısı olmak arasında ne fark var?

Okudunuz mu?  Cenabet namaz kılmak günah mıdır?

duzgunomer
Ey yolcu, bu gidişin nereye? Bu dünyadan göçüp gideceğini bildiğin halde, idam sehpanı süslemekte niye.

Hem Allah’ın senden razı olup olmadığını bilmediğin halde, bu gittiğin yol kime?


Zorunluyolcu
Hocam çalışacağım otel pis bir otel değil tabi ege bölgesinde çalışacam ailelerin geleceği düzgün yer olacak.

Okudunuz mu?  Namazda başı örtmek veya sarık kullanmak gerekir mi?

Öyle pis otellerde çalışmam zaten, günümüz iş hayatı sistemini bilirsiniz 10-12 saat çalıştırıyorlar ara vermek yok anca öğle vakti ara veriliyor.

Bu konuda herhalde en şanslı insanlar apartman görevlileridir onun hariçinde iş yerleri hiçbir insana nefes aldırmıyor.

Dünya böyle bir yer işte.

Okudunuz mu?  Namazda rabbena atina duasından sonra birahmetike ya erhamerrahimin denir mi?

Tenasül Uzvunda Yanma Hissi

Bu kategoride yer alan Okulda namaz kılmasam evde kaza kılsam olur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çalışan biri nasıl 4 vakit namaz kılabilir? Kaza namazları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.