Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

Kısa kollu elbise ile namaz câiz mi?

Kısa kollu elbise ile namaz câiz mi?

aziz83
Soru:
–Kısa kollu elbise ile namaz câiz mi?

–Kısa kollu elbise ile namaz câizdir (erkekler için). Hem de kerahatsiz caizdir. Ama şu şartla: "Bir insanın üzerindeki elbisenin kolu uzun olup da, kolunu kıvırır da namaza öyle durursa; mekruh olur. Çünkü uzun koldu, kıvırdı, kısa yaptı; bu, saygısızlık alâmeti… Ama, elbisenin biçilişi kısa kolsa; kısa kollu olduğu için, onda kerahat yoktur." diyor. Ömer Nasûhî Bilmen kitabında böyle yazmış.

Okudunuz mu?  Sabah namazı kılarken güneş doğarsa ne yapmalıyız

Fakat, genel bir kaide olarak kardeşlerimiz şunu bilsinler: Cami ibadet yeri olduğundan, Allah’ın huzuru olduğundan;
(Yâ benî âdeme huzû zîneteküm inde külli mescidin) Her mescide giderken, insanın en güzel, en temiz, en alımlı şekilde giyinmeğe çalışması, ibadete saygısının gereğidir. O bakımdan, camiye mümkün olduğu kadar ciddî kıyafetle gelmeye çalışmak da tavsiye edilir.

Okudunuz mu?  Akşam namazı yatsıya kaç dakika kalana kadar kılınır?

Benim temennim, arkadaşlara tavsiyem –kendi de öyle yapıyorum, görüyorsunuz– uzun kollu giyinmeleridir. Hem çocuklarınıza, hem kendinize, hem bebelere, kim olursa olsun mümkünse uzun kollu giydirmeğe çalışın!..

Uzun kollu yazlık elbise arıyoruz çarşıda pazarda; bulmakta bayağı zorluk çekiyoruz. Suudî Arabistan’a gidiyorsun; etekler uzun, kollar kısa… Biz uzun yapalım!..

Okudunuz mu?  Kaza namazında 3. ve 4. rekatta zamm-ı sure okunur mu?

Ama bir insanın gömleği kısaysa, onunla camiye gelmişse, namaz kılmışsa; namazı caizdir. Bunu da peşin olarak söylüyoruz. Yâni, alacağınız zaman uzun kollu almanızı tavsiye ederim, fakat bunun da mahzuru yok…

Mahmut Esad COŞAN Hocaefendi


Cevap: Kısa kollu elbise ile namaz câiz mi?

nasih
kısa kollu tişört ile namaz kılınır mı ?

Okudunuz mu?  Sübhane rabbiyel azim kaç kere söylenir ?

Evet kısa kollu tüm elbiselerle namaz kılınır, mekruh değildir.


Lütfen cevap yazın

rüya2171
abdest alırken kolumu sıvamıştım namaz kılarken de kollarımın açık olduğunu unutup o şekilde kıldım namazım bozulmuş mudur.? tekrar kılmam gerekirmi


Yorum: Kısa kollu elbise ile namaz câiz mi?

arifselim
Kısa kollu ile namaz kılmak caizdir. Sıvanmış olan kolların açık olması ile de namaz bozulmaz. Tekrar kılmana gerek yoktur. Allah kabul eylesin.

Okudunuz mu?  25 felak 25 nas süresi

Kayıtsız Üye
Namazımı kılıp bitirdikten sonra eşarbımın gerdanımı örtmediğini fark ettim. Kıyafetimin de yakası açıktı. Namazımı yeniden kılmalı mıyım, fark etmediğim için namazım kabul olmuş mudur ya da sadece farzı mı kılmalıyım?


@hmet
Namazda açık olan yer fark edildiğinde hemen örtülmelidir yoksa namaz bozulur.
Açık yer olduğu halde kılınan namaz yeniden kılınmalıdır, vakit çıkmışsa kaza edilmeli

Okudunuz mu?  Namazda Selam!!!

erkeklerin kısa kollu giymesi günah mı, kısa kollu tişörtle namaz kılınır mı, kısa kollu ile namaz kılmak

Bu kategoride yer alan Namaz hangi hallerde bozulabilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kısa kollu elbise ile namaz câiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.