Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

Okulda namaz kılmasam evde kaza kılsam olur mu

Okulda namaz kılmasam evde kaza kılsam olur mu

Hiiro
Ben namaz kılmaya başlayacağım. Ergenliğe girdim ancak okulda bence abdest alabileceğimi zannetmiyorum veya çok zorlayacağını düşünüyorum. Evde kaza namazı olarak kılsam günah olur mu?


Yorum: Okulda namaz kılmasam evde kaza kılsam olur mu

Omer Faruk
Allah’ım Selami ve Selameti üzerine olsun.
MaşAllah sana Allah namazını bereketli kılsın. Okulunda mescit vardır, kimseden çekinmene gerek yok. Okulda yalnızca öğle namazı kılacaksın şu anda… Evden abdestli çıkarsan büyük ihtimal o abdestle namazını kılarsın. Namaz kişiye sürekli Allah’ı hatırlatır ve doğru yolda durmasını sağlar. Gemide pusula neyse müslüman için de namaz odur.

Okudunuz mu?  Cemaatle namaz kılarken müezzinlik yapanların, müezzin mahfilinde tek başına kalması

Namaz kıldığında hem kendine davranışlarına dikkat edersin hem de seninle ilişki kuranlar davranışlarına dikkat ederler. Onun için Kur’an’ın dediği gibi "… rüku edenlerle beraber rüku ediniz"… Böylece secde edenler ve rüku edenler dostun olacak. Seni hem iraden koruyacak hem de zorlandığında bu kardeşlerin koruyacak. En güzel dostlar da mescitlerde bulunur.

Okudunuz mu?  Kuran okunurken namaz kılınır mı ?

Allah’a emanet ol, gönlün zengin iraden güçlü olsun.


Yorum: Okulda namaz kılmasam evde kaza kılsam olur mu

ayseiclal99
Eğer okulunuzda abdesthane varsa kolayca abdest alabilirsin,olmasa bile lavabolarda da alınabilir.Az mı lavaboda abdest almıştık 5. sınıfta,hiç unutmam 🙂 Abdesthanemiz yoktu o zamanlar.Ama sabahları abdestli de çıkabilirsin.Bu çok daha kolay.
Bir anahtar düşün.Bir kapıyı düz çubuk gibi anahtar mı açabilir,yoksa çıkıntıları olan mı?İşte o çıkıntılar bizim namazlarımız gibidir.Biri dahi olmasa,kapıyı açma amacına ulaşamayız.O yüzden çok önem göstermeliyiz namazımıza,selametle.

Okudunuz mu?  Tuvalette namaz kılınır mı ?

Yorum: Okulda namaz kılmasam evde kaza kılsam olur mu

duzgunomer
Namaz bu sebepten dolayı kazaya bırakılamaz. Sırtından hançerlenen Hz.Ömer dahi kıldırdığı namazı bozmamıştır. Ta ki dermansızlıktan yere serilene kadar, o zaman dahi namazı başkasına devam ettirmiştir. Okulda lavabo dahi olmasa, şişede su getirip almanız gerekir. 500 ml yeterlidir. Önemli bir durum olmadıkça namazı kazaya bırakmak çok günahtır, şuan namazdan önemli ne olabilir diye soruyorum ama bulamıyorum 🙂

Bu kategoride yer alan Teheccüd namazı için uyumak şart mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Okulda namaz kılmasam evde kaza kılsam olur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.