Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:31
Namaz
Abone

Hacet namazı kaç rekat ve kaç gün kılınır

Hacet namazı kaç rekat ve kaç gün kılınır

Kayıtsız Üye
Hacet namazı kaç rekat ve kaç gün kılınması gerekmektedir konu hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: hacet namazı kaç rekat ve kaç gün kılınır

Desert Rose
Hâcet namazı iki, dört veya oniki rek’at olarak kılınır. Birinci rek’atta Fâtiha’dan sonra üç kerre Âyet-el kürsî okunur, diğer rek’atlerde Fâtiha ile birer kerre İhlâs ve Muavvizeteyn [yâni iki kul’euzü] okunur. Yahut her rek’atte Fâtiha, Âyet-el-kürsî ve İhlâs okunur.

Okudunuz mu?  Hacet namazı gündüz kılınabilir mi?

3- Bir başka hâcet namazı da şöyle:

Yatsı namazını kılıp vitri kılmadan önce, dört rek’at namaz kılınır. Birinci rek’atta bir Fâtiha, üç kerre Âyet-el-kürsî okunur. İkinci rek’atta Fâtiha’dan sonra üç kerre İhlâs ve Muavvizeteyn [yâni iki kul’euzü] okunur. Üçüncü rek’atta ilk rek’atta okunanlar okunur. Dördüncü rek’atta ise ikinci rek’atta okunanlar okunur. Namazdan sonra dileğini ister. (İmâd-ül-islâm)

Okudunuz mu?  Hacet namazı için nasıl niyet edilir?

hacet namazı kaç rekat, hacet namazı kaç rekattır, hacet namazı kaç gün kılınır

Bu kategoride yer alan Düzenli namaz kılmadığım halde sorulduğunda utancımdan düzenli kıldığımı söylüyorum bu günahmıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hacet namazı kaç rekat ve kaç gün kılınır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.