Anasayfa
28 Temmuz 2021, 7:58
Namaz
Abone

Hacet Namazı Nedir? Nasıl Kılınır? Hacet Duası Nedir? Hacet Namazı Ne İçin Kılınır?

Hacet Namazı Nedir? Nasıl Kılınır? Hacet Duası Nedir? Hacet Namazı Ne İçin Kılınır?

Kayıtsız Üye
Hacet Namazı Nedir? Nasıl Kılınır? Hacet Duası Nedir? Hacet Namazı Ne İçin Kılınır?


Yorum: Hacet Namazı Nedir? Nasıl Kılınır? Hacet Duası Nedir? Hacet Namazı Ne İçin Kılınır?

arifselim
Hacet, dilek ve istek anlamına gelir. Hacet namazı ise, Allah’tan özel bir isteği olan kişinin namaz kılarak ondan sonra dua etmesidir. Hacet namazı en az dört ve en fazla oniki rekat olarak kılınır. Hacet namazını ve duasını bildirdiği bir hadisi şerifinde peygamber aleyhisselam şöyle buyurmaktadır:

Okudunuz mu?  Namazda kaç kere Allahu ekber deriz

"Kimin Allâh’a veya her hangi bir insana ihtiyâcı hâsıl olursa önce abdest alsın, abdestini de güzelce alsın, iki rek’at namaz kılsın, sonra Allâh Teâlâ Hazretlerine senâda bulunsun, Rasûlullâh -aleyhi’s-salâtü ve’s-selâm-‘a salât okusun, daha sonra da şu duâyı yapsın:

Lâ ilâhe illallâhu’l-halîmu’l-kerîm. Subhânallâhi Rabbi’l-arşi’l-azîm. Elhamdu lillâhi rabbi’l-âlemîn; Es’eluke mucîbâti rahmetike ve azâime mağfiretik; ve’l-ismete min kulli zenbin ve’l-ganîmete min kulli birrin ve’sselâmete min kulli ism. Lâ teda’ lî zenben illâ gaferteh; ve lâ hemmen illâ ferrecteh; velâ hâceten hiye leke rıdan illâ kadaytehâ. Yâ Erhame’r-râhimîn!" (Tirmizî, Salât , 140, 348).

Okudunuz mu?  Namaz kılarken etek altındaki kilot dize kadar olması şart mı?

‘Halîm ve kerim olan Allâh’tan başka ilâh yoktur. Arş-ı A’zam’ın rabbi noksan sıfatlardan münezzehtir. Âlemlerin Rabbi’ne hamd olsun. Allâhım! Rahmetine vesile olacak amelleri, mağfiretini celbedecek esbâbı taleb ediyor, her çeşit günahtan koruman için yalvarıyorum. Her çeşit iyilikten zenginlik, her çeşit günahtan selâmet diliyorum. Rabbim! Affetmediğin hiçbir günâhımı, kaldırmadığın hiçbir sıkıntımı bırakma! Rızâna uygun olan her türlü dileğimi yerine getir! Hangi amelden râzı isen onu ver, ey Rahîm olan, bana en ziyâde rahmet gösteren Rabbim!’ bundan sonra dünyevî veya uhrevî her ne dilerse taleb eder, çünkü o dilek takdir edilir." (İbn-i Mâce, İkâme, 189; Tirmizî, Vitr, 17)

Okudunuz mu?  5 vakit namaz ile ilgili hazır bulmaca

Cevap: Hacet Namazı Nedir? Nasıl Kılınır? Hacet Duası Nedir? Hacet Namazı Ne İçin Kılınır?

zşeynur
Mumsema seni görmeden manen çok sevdigimi söylemek için yazıyorum.siteniz çok güzel merak ettigim şeyleri güvenerek okuyorum ve ögreniyorum.ALLAHrazı olsun benim için dua ederseniz çok sevinirim

Okudunuz mu?  İçki içen, haram bir şey yiyen kırk (40) gün namaz kılamaz mı?

Yorum: Hacet Namazı Nedir? Nasıl Kılınır? Hacet Duası Nedir? Hacet Namazı Ne İçin Kılınır?

Duru06
Herhangi bir hastalığın şifasını istemek için hacet namazı kılınanbilir mi?


Şem’a
Hacet ihtiyaç demek… ihtiyaç olan her iş için hacet namazı kılınabilir


hacet namazı niçin kılınır, hacet duası, hacet duası nedir

Bu kategoride yer alan Namaz kılmak için en az kaç tane dua bilmemiz gerekir ? Namaz Hakkında Yardım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hacet Namazı Nedir? Nasıl Kılınır? Hacet Duası Nedir? Hacet Namazı Ne İçin Kılınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.