Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:21
Namaz
Abone

Hacet namazı gündüz kılınabilir mi?

Hacet namazı gündüz kılınabilir mi?

Kayıtsız Üye
Hacet namazı gündüz kılınabilir mi Hacet namazının gündüz kılınmasında bir sakınca var mıdır ?


Cevap: Hacet namazı gündüz kılınabilir mi?

Katade
Cevap: Hacet namazı gündüz kılınabilir mi?

Kuşluk vakti, şeri gündüzün dörtte biri geçtikten sonra başlar, zeval [İstiva] vaktine kadar devam eder Yani imsak vaktine bu dörtte birlik zaman ilave edilince, kuşluk vakti başlar Mesela 21 Aralıkta İstanbulda imsak 531dir Akşam ise 1644te oluyor Böylece şeri gündüz 11 saat 13 dakika olup, bunun dörtte biri 2 saat 48 dakikadır Bu imsak vaktine ilave edilince 531+248= 819 bulunur Şu halde, kuşluk bu vakitte başlıyor demektir Bu da aşağı yukarı işrak vakti ile aynıdır Çünkü o gün işrak vakti 813tür Kuşluk namazı, bu vakitten öğleye 20 dakika kalıncaya kadar kılınır (Kısaca söylersek, kuşluk vakti, güneş doğduktan 50 dakika sonra başlayıp, öğleye 20 dakika kalana kadar olan vakittir)

Okudunuz mu?  Yatsı namazının sadece farzı kılınır mı

Cevap: Hacet namazı gündüz kılınabilir mi?

Kayıtsız Üye
tesekur ederim saygilarimla Allah’a emanet olunuz


Cevap: Hacet namazı gündüz kılınabilir mi?

Kayıtsız Üye
hacet namazını her fırsatta kılmak istiyorum bazen gündüz fırsat bulabiliyorum. Kısacası hacet namazı için vakit kısıtlaması varmıdır? Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Tavaf namazının hükmü nedir? Nerede ve nasıl kılınmalıdır?

hacet namazı gündüz kılınır mı, hacet namazı gunduz kılınırmi, hacet namazı gündüz kılınabilir mi

Bu kategoride yer alan Arkadaşlarıma uyup içki içtim ve sarhoş oldum Şimdi ben kırk (40) gün namaz kılamıyacak mıyım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hacet namazı gündüz kılınabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.