Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:28
Namaz
Abone

Tavaf namazının hükmü nedir? Nerede ve nasıl kılınmalıdır?

Tavaf namazının hükmü nedir? Nerede ve nasıl kılınmalıdır?

Kayıtsız Üye
Tavaf namazının hükmü nedir? Nerede ve nasıl kılınmalıdır?


Cevap: Tavaf namazının hükmü nedir? Nerede ve nasıl kılınmalıdır?

Fetva Meclisi
İster farz, ister vacip, isterse nafile olsun, her tavaftan sonra iki rekat tavaf namazı kılmak Hanefi ve Malikilere gore vacip; Şafi ve hanbelilere göre ise sünnettir.
İmkanı olanlar makamı İbrahimde, İmkan bulamayanlar, haremin uygun yerinde, buna da imakan bulamayanlar haremin dışında şehrin uygun bir yerinde kılabilirler. Mekke’de de kılma imkanı bulamayanlar, vatanları dahil bulundukları her yerde kılabilirler. Tavafı namazını illa da makam-I ibrahim’de kılmaya çalışarak tavaf etmekte olanlara engel teşkil etmekten sakınılmalıdır.

Okudunuz mu?  Okul yüzünden namaz kılamıyorum

tavaf namazının hükmü, tavaf namazı nasıl kılınır, tavaf namazı nerede kılınır

Bu kategoride yer alan Namaz nedir, niçin kılınır, namaz kılmanın yararları nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tavaf namazının hükmü nedir? Nerede ve nasıl kılınmalıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.