Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:28
Namaz
Abone

İhram namazının hükmü nedir? Nerede ve nasıl kılınır?

İhram namazının hükmü nedir? Nerede ve nasıl kılınır?

Kayıtsız Üye
İhram namazının hükmü nedir? İhram namazı Nerede İhram namazı nasıl kılınır konuları hakkında bilgi veriniz ?


Cevap: İhram namazının hükmü nedir? Nerede ve nasıl kılınır?

Fetva Meclisi
İhrama giren kişinin, kerahet vakti değil ise, iki rekat ihram namazı kılması sünnettir. Bu namazın ilk rekatında Fatiha’dan sonra "Kâfirûn”, ikinci rekatında ise "İhlas” sürelerinin okunması faziletlidir.
İçinde bulunulan vaktin namazını kılmak da bu iki rekat namazın yerine geçer.
Kerahet vaktinde ihrama giren kişi ihram namazını kerahet vaktinde kılmamalıdır. Mikat mahallinde unutularak kılınmaması halinde Mekke’ye geldikten sonra da kılınabilir. Bu namazın mazeretsiz olarak terk edilmesi mekruhtur. Ancak maddi bir ceza gerekmez.

Okudunuz mu?  Namaz ibadeti nedir?

ihram namazı nasıl kılınır, ihram namazı, ihram namazi

Bu kategoride yer alan Namaz nedir, niçin kılınır, namaz kılmanın yararları nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İhram namazının hükmü nedir? Nerede ve nasıl kılınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.