Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:15
Namaz
Abone

Namaz kılarken neden tat-huşu alamıyorum?

Namaz kılarken neden tat-huşu alamıyorum?

Kayıtsız Üye
Hep kendime soruyorum bu soruyu belki bin defa sordum kendime namaz kılıyorum çok şükür namaz kılarken neden huşu alamıyorum gayret gösteriyorum dua dua.da ediyorum ..yarabbi yarabbi.yarabbi..beni senin yolunda doğru giden ve huşu içinde namaz kılan ve dostoğru yaşayan kullarından eyle duada ederim ve ölümdende. çok korkuyorum Allah’ın azabından.ve kabir .azabından.. ben neden tat alabiyorum yaptığım ibadetlerden

Okudunuz mu?  Kadir süresi namazda okunur mu?

Şükürler olsun 4 ay oldu namaza başlayalı. Ama bende namazı hakkıyla kılamadığıma inanıyorum çünkü. Ben namazdan daha çok huzur bekliyorum.yani.bana.çocuğumuzun kokusunu içinize çektiğinizde cennet.kokusu.gibi derler.ya öyle güzel. Olur o koku insana huzur ve gerçekten cennet kokusu gibi olduğunuza inamalısınız. Bende namazımı kılarken yada kılıca öyle bir huzur beklentim oluyor. olmayınca kendimi zamanını. İyi kılamadığıma yada kabul olmuyormuş hissine kapılıyorum

Okudunuz mu?  Kabe içinde namaz kılınabilir mi?

Yorum: Namaz kılarken neden tat-huşu alamıyorum?

Kayıtsız Üye
Kuru fasulyeyi çiğ mi yersin, düdüklüde bir süre pişirirmisin? Ama neden şimdi çiğ yiyelim diyorsun, pişirme parası mı sorun? Acele şeytandır hatırlayan var mı?

Çocuğu olan insana çocuğunu kim sevdirir? Tabiki Allah sevdirir. Böylece insan nesli devam eder. Buna karşılıkta çocuğa yaşlandıklarında yanındaysalar babana karşı gelme, bana karşı gelmiş olursun, anneni üzme cennete giremezsin demişlerdir.

Okudunuz mu?  Öğle ve ikindi namazlarında imam neden gizli okur?

Sevgiyi ve huzuru dahi kullarının gönlüne dilediğince veren Yüce rabbimin huzuruna vardığında onun neden sana arzuladıklarını vermediğini soruyorsun. Onun istediği pasta kıvamına geldin mi? Onun yüceliğini, ortağının olmadığını, hiç bir eksikliğinin olmadığını, kendi acziyetini ve daha nicelerini idrak ettin mi? Ondan başka hiç bir kimseden hiç bir şey istememen gerek. Abdeste çok dikkat etmen gerek. Ve tam teslimiyetle tam bir yalvarışla onun affını dilemek gerek. Ama sen ne istediğini biliyormusun? Onun tadını aldığında ondan uzak kalmak insanı yaşayamayacak hale getiriyor. Dönüşü ölümcül bir uçurum olan bir yoldur bu. Ama bu istek kimde varsa Allahın onu sevdiğine delalet eder bu. Ey şanslı kul eminmisin çünkü girdin mi dönüşün diğerlerinin dönüşüne benzemez.

Okudunuz mu?  Kadın namaz hareketleri

namazdan tat alamıyorum, namazda huzur bulamamak, Namazlarimdan korkuyorum

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken türkçe bir yazı okumak namazı bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılarken neden tat-huşu alamıyorum? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.