Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:15
Namaz
Abone

Namaz kılarken türkçe bir yazı okumak namazı bozar mı?

Namaz kılarken türkçe bir yazı okumak namazı bozar mı?

Kayıtsız Üye
Namaz kılarken türkçe bir yazı okumak namazı bozar mı? Namaz kılarken başka bir yerde yazı okumak namazı etkiler mi ?


Cevap: Namaz kılarken türkçe bir yazı okumak namazı bozar mı?

Ercan
Peygamber Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde "Namazda insanların kelâmından hiçbir şey uygun olmaz. Çünkü namaz ancak tesbih, tekbir ve Kur’an okumadan ibarettir" (Müsned, V, 447-448; Nesaî, "Sehv", 20; bk. Müslim, "Mesâcid", 35; Ebû Dâvûd, "Salât", 174).Buyurmuştur. Hadistende anlaşılacağı gibi namaz tesbih, tekbir ve Kur’an okumadan ibarettir, bunların dışında bir şeyle meşgul olmak namazı bozar.

Okudunuz mu?  Gizli namaz kılmak

Cevap: Namaz kılarken türkçe bir yazı okumak namazı bozar mı?

Muhammed
Fıkıh ya da hadis kitaplarından veya her hangi bir yazıdan birine gözü ilişir de oradaki yazıyı içinden okuyup mânasını anlarsa, yine de namazı bozulmaz. Bunda icmâ’ vardır. Ne var ki bu tür hareketlerde kerahet vardır. (Tatarhaniyye – Fetâvâ-yi Hindiyye.)
Mihrap üzerindeki yazı Kur’ân’dan başkası olur da onu içinden okuyup manasını anlarsa, İmam Ebû Yusuf’a göre namazı bozulmasa bile İmam Muhammed’e göre bozulur. Burada meşayih İmam Ebû Yusuf’un içtihadıyla amel edilir, demişlerdir. Sahih olan da budur. (El-Hidâye / Merğînânî.)
(Celal Yıldırım, Kaynaklarıyla İslam Fıkhı, Uysal Kitabevi: 1/347)


Yorum: Namaz kılarken türkçe bir yazı okumak namazı bozar mı?

Acizanekul
Namaz kılarken bazen önümüzde yazılar denk gelebiliyor bu yazıyı sadece gözümüzde okusak anlamını anlasak dahi namaz bozulur mu o an gözümüze ilişmiş oluyor göz otomatik okuyor ama dudaklar kıpırdamadan içimizden okuyoruz yani bir nevi beynimizde okuyoruz

Okudunuz mu?  Namaz müslümanlara ne zaman farz olmuştur

vel Fecr
namazınız inş olmuştur. ama namazın efdaliyeti bakımından secdeden başka yöne bakmamaya çalışın inş.


namazda yazı okumak

Bu kategoride yer alan Allahümmahşurna fi zümretissalihin anlamı nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılarken türkçe bir yazı okumak namazı bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.