Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:17
Namaz
Abone

Gizli namaz kılmak

Gizli namaz kılmak

Esma
Namazı babam dan gizli kılıyorum . Babam evde olurken onun uyumasını , gitmesini bekliyorum sonra kılıyorum . Böyle yapmak günah mı ?


Yorum: Namazı gizli kılmak

Kayıtsız Üye
en makbul olanı yapıyosun devam et böyle en güzel ibadet ALLAH ile başbaşa kalarak yapılır.


Gizli namaz kılmak

albatross
tam 9 aydır ailemden gizli namaz kılıyorum.ailem ve etrafımdaki insanlar sia olduğu için bunu aciklayamadik yardımcı olur musunuz ne yapa bilirim bu yüzden cuma namazlarına da gidemiyorum

Okudunuz mu?  Malikiyi taklid eden hanefi tam olarak namazı nasıl kılar?

Yorum: Gizli namaz kılmak

mum
Ciddi zarar göreceksen gizli ibadete devam et, cuma kılma imkanı yoksa onun yerine öğle namzını kıl.
Allah yardımcın olsun.
(not: şiiler de namaz kılar olayı anlamadım)


Kayıtsız Üye
Merhaba, Allah’ın selamı ve bereketi üzerinize olsun. 19 yaşındayım. Kendimi bildiğimden beri müslümanım. Fakat, Allah’ın dile getirdiği çoğu şeyi yapmadım. Sorumluluk almadım. Bundan dolayı biraz da utanç duyuyorum. Allah’a verdiğim bazı sözleri tutamadım. Fakat, şuan her şeye yeniden başladım. Namazı arada sırada sadece kendi zor durumlarımda kılardım. Fakat, namaza yeni başladım sayılır, artık namazın sadece zor durumlarda değil, rahatlamak ve tevbe etmek, şükretmek için kılıyorum. Çünkü, Allah’ın bizim ibadetimize ihtiyacı yok ama bizim O’na ibadet etmemize ihtiyacımız var.

Okudunuz mu?  İmsak vakti girdiği an sabah namazını kılmak?

Ben çevremdeki insanları kötülemiyorum. Gayet iyi insanlar, inançlılar. Fakat, burada bahsedemeyeceğim bir konudan dolayı, namazı gizli kılmak durumunda kalıyorum. Gündüz kılamam (aslında kılabilirim, ama çevremden dolayı kılamıyorum) hepsini herkes uyuduktan sonra kılıyorum. Bu doğru mudur? Günaha mı giriyorum?

Birisi beni namaz kılacakken görecek diye, arada sırada namazı bozuyorum. Dikkatim dağılıyor. Sonra tevbe edip tekrar namaza başlıyorum. Şuan İnan’ın çevreden dolayı namazı gizli kılmak durumundayım. Allah bir süre bu kıldığım namazları kabul eder mi? Gizlice Allahı anmak durumunda kalıyorum.

Okudunuz mu?  Teheccüd namazı hiç uyumadan kılınabilir mi?

Ayrıca, bir hastalığım var. Bu hastalık için Allah’a nasıl desem, tüm bu olaylardan önce küsmüş gibiydim. Fakat, sonra başka şeyleri düşündüm, daha kötüleri var dedim. Az yada uzun yaşasak ne değişecek dedim. Tövbe ettim.

Ama bunca duanın karşılığı ne olur acaba? Neden hiç birinin kabul olmadığını düşünüyortum? Rüya söylenmez fakat, burada anonimim. Rüyamda bir kaç seferdir yılan ve yılanlar görüyorum, bana öylece bakıyor kovalıyor. Fakat, her seferinde yalanlardan kaçmayı başarıyorum. Ama korkuyorum da. Çok sıkıntılı bir dönem geçiriyorum, Allah beni terk ederse, ben ne yaparım?

Okudunuz mu?  Namaz kılan insanlara cin musallat olursa ne yapılabilir?

Bazı kişiler, Allah seni sevse bu illetle seni yaratmazdı sen bir hatasın diyorlar, ona getiriyorlar konuyu. Bu yüzden hiç arkadaşım kalmadı. Allah’ın beni sevmesi için ne yapabilirim?


duzgunomer
Kaza asla vaktinde kılmanın yerini tutamaz. Aksine haramdır zaten. Sebep ne ki, insanlar bazı saçma küçük nedenler yüzünden kazaya bırakıyorum der hep. Buna benzer bir olayı Nureddin Yıldız anlatmıştı galiba. Hastane de çalışan bir kadın teknisyen, hastaların yanından ayrılamıyordu, bazen arkadaşlarını yerine geçirse de bir çok namazı tam kılamıyordu. Perde çekip çıkılıyor, perde çekemediği zamanlar koltukta baş hareketleriyle kılıp evde kazasını da yapıyordu.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre öğle namazı nasıl kılınır?

Namaza başladıktan sonra sebepsiz yere bozmak haram. Bir yazıda, bir suriyeli: hocam namaz kılarken bomba atılsa çocuklar taşların altında kalsa onlara yardım etmek için namaz bozmak caiz mi? Diye okudum(tabi dikkat çekmek içinde yazılmış olabilir ama gerçekte vardır elbet).

Allah duayı bekletir, güzelleştirir.
Allah duayı vermez, bu daha hayırlıdır.
Allah duayı Ahirete intikal ettirir.
Yada direk verir.

Okudunuz mu?  Abher Namazı Kılınışı Nasıl?

Kolu olanın duası kaliteli bir telefon
Kolu kırık olanın duası kolunun bir an önce iyileşmesi
Kolu olmayanın duası Allah’ım bu yan tarafıma bir şey koy ki insanlar o boşluğa gülmesin.

Kolun kırıksa kolu olmayana bak.

"Amelinizde rıza-yı İlâhî olmalı. Eğer O razı olsa, bütün dünya küsse ehemmiyeti yok. Eğer O kabul etse, bütün halk reddetse tesiri yok. O razı olduktan ve kabul ettikten sonra, isterse ve hikmeti iktiza ederse, sizler istemek talebinde olmadığınız halde, halklara da kabul ettirir, onları da razı eder. Onun için, bu hizmette, doğrudan doğruya, yalnız Cenâb-ı Hakkın rızasını esas maksat yapmak gerektir." Bediüzzaman Said Nursi

Okudunuz mu?  Özür sahibi olmak ne demek

ailemden gizli nasıl namaz kila bilirim

Bu kategoride yer alan Hacet namazı vakti ne zaman başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gizli namaz kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.