Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:17
Namaz
Abone

Hacet namazı vakti ne zaman

Hacet namazı vakti ne zaman

Kayıtsız Üye
Hacet namazı vakti ne zamandır Hacet namazının ne zaman kılınması gerekmektedir açıklar mısınız ?


Cevap: hacet namazı vakti ne zaman

Desert Rose
Hacet namazı nedir?

Dünya veya ahiretle alakalı herhangi bir haceti ve dileği olan birisinin bu dileğinin yerine gelmesi maksadıyla kıldığı namaza denilmektedir. Peygamber Efendimiz, bir kimsenin dünyevi veya uhrevi bir ihtiyacı olduğu zaman iki rekat namaz kıldıktan sonra ihtiyacını Allah’a arz etmesini istemiştir. (Tirmizi, Salat, 348)

Okudunuz mu?  Sabah namazı saat kaçta kılınmalıdır?

Hacet namazı nasıl kılınır?

İki, dört veya on iki rekat olarak kılınabilen hacet namazı, iki rekat kılındığında birinci rekatında Fatiha’dan sonra üç ayete’l-kürsi, ikinci rekatında ise Fatiha’dan sonra birer kere İhlas, Felak ve Nas süreleri okunur. Dört rekat kılındığında birinci rekatında ise yine Fatiha’dan sonra üç ayete’l-kürsi, diğer üç rekatında ise Fatiha’dan sonra birer kere İhlas, Felak ve Nas süreleri okunarak kılınır. Namazdan sonra ise hacet duası okunarak arzu edilen dilek Allah’a dua halinde iletilir.

Okudunuz mu?  Namazda kaç kere Allahu ekber deriz

Hacet duası nedir?

Çeşitli hacet duaları vardır. Onlardan birisi şudur:

"Allahümme innî es eluke tevfîka ehlil-hudâ ve amele ehli’l-yakîni ve munâsehete ehli’t-tevbeti ve azme ehli-s-sabri ve cidde ehli’l-haşyeti ve talebi ehli’r-rağbeti ve teabbude ehli’l-vera’i ve irfâne ehli’l-ilmi hattâ ehâfek. Allahume innî es’eluke mehâfeten tahcizuni an masiyetike hatta a’mele bir ta’atike amelen estehikku bihi rıdâke ve hattâ unâsihake bi’t-tevbeti havfen minke ve hattâ uhlise leke’n-nasîhate hubben leke ve hattâ etevekkele aleyke fi’l-umûri ve husni zannin bike. Subhâne hâliki’n-nûr".

Okudunuz mu?  Namaz çetelesi

Manası

"Allah’ım, senden hidâyet ehlinin başarısını, yakîn ehlinin amellerini, tövbe ehlinin öğütleşmesini, sabır ehlinin azmini, korku ehlinin ibâdetini, ilim ehlinin irfânını isterim ki, Senden gereği gibi korkayım. Allah’ım, Senden öyle bir korku isterim ki, o beni Sana isyandan men etsin; tâ ki, Sana itâat ile öyle amel edeyim ki, onunla Senin rızana ereyim; Senden korkarak içtenlikle Sana döneyim; sırf Senin sevgini kazanmak için hâlis nasihat edeyim; her işte Sana güvenip Sana dayanayım; Sana güzel zan besleyeyim. Nûrun yaratıcısı Allah’ı tesbih ederim."

Bu duaların dışında hacet ile ilgili olarak şu dualar da okunabilir:

La ilâhe illellâhul halîmul kerim subhanallâhi Rabbil arşil azîm. Elhamdulillahi Rabbil alemin. Es’eluke mucibati rahmetike ve azaime mağfiretike vel ismete min külli zenbin vel ganimete min külli birrin vesselâmete min külli ismin lâ teda’lî zenben illâ ğafertehu velâ hemmen illa ferrectehû velâ hâceten hiye leke rıdan illâ gazaytehâ yâ Erhamerrahimîn.

Okudunuz mu?  Cemaatle kılınması zorunlu olan namazlar

Allahumme ente tahkumu beyne ibâdike fîmâ kânû fîhi yahtelifûn. La ilâhe illallâhul aliyyul azîm. Lâ ilâhe illallâhul halîmul kerîm Subhâne rabbis semâvâtis-seb’i ve Rabbilarşil azîm. Elhamdulillahi Rabbil alemin.

Allâhümme kâşîfe’l-gammi müferrice’l-hemmi mücîbeda’vetil muztarrîne izâ deavke. Rahmâ- neddünya vel-âhireti ve rahîmehuma ferhamni fi hâceti hâzihî bir kadâihâ ve necâihâ rahmeten tuğnîni bihî an rahmeti men sivak. Allahummehfeznâ vahfaz ümmete Muhammed fi enhâil âlemi min külli şerrin ve darr. Allâhümme aleyke bir a’dâike ve a’dâina ve a’dâiddîn. Allahümme şettit şemlehum ve ferrik cem’ahum ve mezzikhum külle mümezzak. Vec’al be’sehum beynehum.

Okudunuz mu?  Uçakta namaz nasıl kılınır?

Yorum: Hacet namazı vakti ne zaman

Kayıtsız Üye
Hacet namazını istediğimiz vakit kılamazmıyız illa yatsı namazından sonra mı kılınmalı


Yorum: Hacet namazı vakti ne zaman

mum
Hacet namazı her zaman kılınabilir kerahet vakitleri hariç
Yatsı namazından sonra kılınır diye bir kural yok Gündüz de kılabilirsiniz

Okudunuz mu?  Farziyetini inkar etmediği halde namaz kılmayan kimse dinden çıkar mı?

hacet namazı vakti, hacet namazının vakti, hacet namazı vakti

Bu kategoride yer alan Kuşluk namazı vakti ne başlıyor ne zaman bitiyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hacet namazı vakti ne zaman Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.