Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:29
Namaz
Abone

Namaz kılarken düşüncelere dalmak namazı bozar mı?

Namaz kılarken düşüncelere dalmak namazı bozar mı?

Kayıtsız Üye
Namaz kılarken düşüncelere dalmak namazı bozar mı konu hakkında kısa bir açıklama yapar mısınız ?


Cevap: Namaz kılarken düşüncelere dalmak namazı bozar mı?

Fetva Meclisi
Namaz kılarken dünyalık istenmeyen düşüncelerin akla gelmesi, birçok insanın karşılaştığı bir durumdur. Ancak namaz kılanın huşu ve huzur içerisinde olması önemlidir.(Mü’minûn, 23/2.)

Okudunuz mu?  Hacet namazı hangi vakitte kılınır

Dolayısıyla mümkün olduğu kadar namaza odaklanmak gerekir. Bunun için Allah Teala’yı görüyormuşçasına (Buhâri, İmân, 37.), huzurunda durmak ve kılınan son namaz gibi düşünerek O’na yönelmek gerekir. Bununla birlikte namazda, sadece akla gelen düşüncelerden dolayı namaz bozulmaz.
Ancak akla gelen dünyalık düşüncelerle meşgul olmamak gerekir.

Okudunuz mu?  Namazda vesveseden dolayı veya gerekmediği halde sehiv secdesi yapmak namazı bozar mı,sahihliği açısından bir zarar veri

Din İşleri kurulu

Bu kategoride yer alan Sünnet namazlar cemaatle kılınır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılarken düşüncelere dalmak namazı bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.