Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:56
sizden0
Abone

Namaz kılarken aşırı dünya işlerine dalmak

Namaz kılarken aşırı dünya işlerine dalmak

kul93
Ben Namaz kilarken asiri dünya islerine daliyorum bunun nedeni nedir?

Sanki namaz kılmamis, sadece egilmis kalkmisim gibi oluyor…

Eskiden böyle degildi biraz daha iyidi.

Bunun nedi nedir ve nasıl düzeltebilirim?


Cevap: Namaz kilarken asiri dünya islerine dalmak

99/1
Bu dediginiz, insanlarda çok olur. Sahsen bana da oluyor. Bu konuda -acizane- dusuncem arada bir tabiri caizse iman tazelemek gerektigi. Ornegin inzivaya cekilebilirsiniz birkac gun. Buna imkaniniz yoksa kendinizi bir muddet duzenli olarak programa sokun. Program dedigim mesela gunde 2 saat kurani kerim ve meali, cevsen, cesitli dini kitaplar okuyabilirsiniz. Boyle yaparsaniz eski husunuzun yavas yavas geri geldigini hissedebilirsiniz. Bu benim sahsi gorusum ve tavsiyem. Hocalarimizin ve kardeslerimizin de tavsiyeleri varsa lütfen yazsinlar
Selametle!

Okudunuz mu?  Her gece yasin suresi okumak niyetiyle yasin ezberleyeceğim sorum var !

Cevap: Namaz kilarken asiri dünya islerine dalmak

Huzurlu
Herkeste rastlanan bir durumdur güzel kardeşim. Namazdan önce Ayet’ül Kürsi’yi okursan bir nebze azalır.Kendini ibadetlerine ver ve onları aksatma , bunun yanında ilim öğrenmeye çalış , günlük zikirlerini aksatma. Böylece inşaALLAH zamanla bunlar çözülecektir.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde farkında olmadan kuru kalan yer

Selametle


Cevap: Namaz kilarken aşiri dünya işlerine dalmak

hatalar
Bence duaların anlamalarını ezberle ve dua yı okuyup geçmektense ne söylediğini bilip daha huşu ile kılmana yardımcı olabilir 🙂 bence bunu denemelisin .:rolleyes:

Bu kategoride yer alan Gece sahura kalkmadim sabah kalkinca niyet ettim olurmu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılarken aşırı dünya işlerine dalmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.