Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:56
sizden0
Abone

Gece sahura kalkmadim sabah kalkinca niyet ettim olurmu ?

Gece sahura kalkmadim sabah kalkınca niyet ettim olurmu ?

deneme3434
gece yatmadan niyet etmedim sahurada kaldirmislar uyku sersemi hatirlamiyom yok demisim sabah kalktigim gibi niyet ettim 9 gibi olurmu ? aksam ezanina kadar niyet vakti varmidir ?


Cevap: Gece sahura kalkmadim sabah kalkınca niyet ettim olurmu ?

HamzaAdam
Eda edilen Ramazan-ı şerif ve herhangi bir nafile oruç için, niyetin vakti güneşin batışından, yani gecenin başlangıcından istiva(kaba kuşluk vakti)ya kadardır. Ama niyetin istivaya kadar yapılması imsaktan itibaren yiyip içmek gibi oruca mani bir şey bulunmadığı takdirdedir. Yiyiş ve içişte kasıt veya unutma hali birbirine eşittir. (Ömer Nasuhi Bilmen, Büyük İslam İlmihali)

Okudunuz mu?  Ben namaz kılmak istiyorum ama cehennemde yanmamak için kılıyorum Böyle Düşünmem Günah Mı

Eğer imsaktan beri bir şey yiyip içmediysen, 9 gibi de niyet etmişsin, bugün niyetin geçerlidir. 🙂 Allah kabul etsin


Cevap: Gece sahura kalkmadim sabah kalkınca niyet ettim olurmu ?

HamzaAdam
Buna da dikkat et;
İstiva-kaba kuşluk vaktine kadar niyet caiz olan oruçlarda gündüzün niyet edileceği takdirde, o günün başlangıcından itibaren oruçlu bulunmuş olmaya niyet edilmesi icap eder, niyet edileceği andan itibaren oruç tutmaya niyet edilecek olsa, bununla oruç tutulmuş olmaz. (Ömer Nasuhi Bilmen, Büyük İslam İlmihali)

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre avret yerleri ve koltuk altı için tüy dökücü kullanmak caiz midir?

Cevap: Gece sahura kalkmadim sabah kalkınca niyet ettim olurmu ?

HamzaAdam
Yani şimdi niyet ediyorum demiyeceksin, bugünün başlangıcından itibaren oruçlu bulunmuş olmaya niyet edeceksin. Bilmediğin için sorun olmaz, şimdi sen doğrusunu yap. Allah kabul etsin.


deneme3434
Allah Razi Olsun kardesim soledim simdi tekrar ettim ogrendigim anda sagol.peki ayni sevabi aliriz degilmi gece sahura kalkip niyet edenlerle biz eksik oruc tutmus gibi olmuyoruz değil mi ?

Okudunuz mu?  Aklıma gelen kötü şeylere bir an engel olamıyorum?

sahura kalkmadan sabah niyet edilirmi, Uyku semesi niyet etmek, oruca sabah kalkınca niyet edilir mi

Bu kategoride yer alan Online Film İzlemek Caiz Mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gece sahura kalkmadim sabah kalkinca niyet ettim olurmu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.