Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:16
Namaz
Abone

Namaz kılarken neden insanın zihninden türlü türlü düşünceler geçer?

Namaz kılarken neden insanın zihninden türlü türlü düşünceler geçer?

özlemgizem
namaza başladıktan sonra insanın aklı karışıyor bir süre sonra..aklından çeşitli düşünceler neden seyreder..yapılacak işler .alınacak şey, gidilecek yer , günlük işler film gibi seyreder akla girer . ne kadar adapte olunmak istensede namaza pek kurtulamayız… acaba namazla birlikte insan aklına şeytan mı girip kafayı karıştırır…


Cevap: namaz kılarken neden insanın zihninden türlü türlü düşünceler geçer?

MaxiMilyan
insanın namazdayken aklına gelen şeyler genelde çok ilgilendiği durumlar hallerdir.. Doğrusunu söylemek gerekirse.. Allah’ın huzurunda bulunan bir insan aklına dünyevi, ve beşeri varlıklar geldiğinde aklına gelen dünyevi ve beşeri varlıklara çok önem verdiğine bir delalettir.. Bu durumdan yararlanmakta olan şeytan da durmadan Namazda Allah’ın huzurundayken size bu tür değişik düşünceleri getirir ves vese verir. insan rahat namaz kılması için tamamen davasında samimi olmalı Allah için yaşamalı Allah için vermeli. Dünua sevgisi mal sevgisi gibi vb. düşünceleri namazda aklına gelmemesi için Allah’ı daha çok düşünmeli Ahirete daha çok önem verip ölümlü olan bu dünyanın bir gün sona ereceğini bilmedir ki. ozaman Allah c.c. karşısında durduğunda aklında Allah’tan başka bişe olmaz..


Cevap: namaz kılarken neden insanın zihninden türlü türlü düşünceler geçer?

ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Okudunuz mu?  İmam Azam Ebu Hanife (R.A.) Farsça namaz kılmaya fetva vermiş midir ?

Namaza başlamadan önce bir Nas Suresini oku sonra 3 kere istiğfar söyleyerek Namaza başla. Namazda kendini Rabbinin huzurunda hesap verir gibi gör ve ahireti düşün, çünkü Namazda ahireti düşünmek insanı şaşırtmaz ancak dünya işlerini düşünmek şeytana fırsat verir böylece örneğin hangi rekatda olduğunu şaşırır insan.

Okudunuz mu?  Namaz bahsi kuranda kaç yerde ve hangi sürelerin ayetlerinde geçiyor?

Cevap: namaz kılarken neden insanın zihninden türlü türlü düşünceler geçer?

kaos-duzen
hangi rekatta olduğumu ben de çok şaşırıyorum,ne kadar düşünsem de tam hatırlayamıyrum,ben de aklıma gelen rekattan devam ediyorum,namazımda sorun olur mu?


fanihayat
Namazda şaşırdığınız zaman sehiv secdesi vardır onu yapabilirsiniz ama örneğin vesveseden dolayı her zaman olursa bir şey gerekmez kuvvetli zannınıza göre devam edebilirsiniz ayrıca Sorularla İslamiyet sitesinden daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Sabah namazının sünnetinin başında sübhaneke okunur mu ?

Hasantürkmen
Arkadaşlar Selamun Aleykum Ben Namaza Daha Yeni Başladım 4 Gün Önce Dün Gece Yatsı Namazından Sonra 2 Kaşımın Ortasında Kasılmalar Ve Ağrılar Oldu Bu Sabah yani Şimdi Uyandığımda Camiye Giderken İnsanların Yüzünü Farklı Suretlerde Gördüm Ve çok Degisik Hissediyorum Allah Rızası İçin Yardım Edin Bunu Ne İle Bağdaştırmalıyım

Okudunuz mu?  Cuma namazı erkeklere farz mıdır? neden cuma namazından sonra öğle namazı kılınmaz?

biyolog26
Kibirlenmeden namazına ve diğer ibadetlerine devam et bir şeye bağlamana gerek yok.


Kayıtsız Üye
Namaz kılarken bir şeyler düşünülürse namaz kabul olmaz yada sevap alamazsınız. Allah’tan başka hiç bir şey düşünülmemeli fakat zatı hayal edilmemelidir. Aynı zamanda huzurlu olmanız gereklidir. Namaz ve namaz abdesti,boy abdestini tam tarif edildiği biçimde yerine getirilmelidir. Namazdan sonra yapılan dua, tesbihat,salavatların sırası karıştırılmamalıdır.

Okudunuz mu?  Teravih namazının kameti nedir?

Tövbekârkul
Bizler Allah’ın yarattığı kullarız ve hiçbirimiz kusursuz değiliz.Namazda insanın aklına başka şeyler geliyor olmasına ”Namaz kabul olmaz ya da sevap alamazsınız” demek çok keskin bir ifade.Namazı biz zaten Allah’ın rızasını almak için kılıyoruz.Sizin dediğiniz gibi olsa o zaman kimse namaz kılmamalı.Bunun doğru bir ifade olmadığını düşünüyorum.Aklına başka şeyler gelebilir insanın ama hemen kendini toparlayıp Allah’a sığınılmalı.Bir hadis ya da olay vardı tam hatırlamıyorum ama ”Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(s.a.v.), Hz.Ali’ye hiçbir şey düşünmeden 2 rekat namaz kılana hırkalarımdan birini vereceğim” demiş.Hz. Ali de acaba hangi hırkasını verecek diye düşünmüş namaz kılarken.Bu ifadelerle namaza yeni başlayan ya da başlamak isteyenleri caydırmış olursunuz.Asıl olan niyettir.Namazın kabul olup olmayacağını ya da sevabının olup olmayacağını yalnızca Rabbimiz bilir,biz bilemeyiz.Elimizden geldiğince namazda Allah’ı,ahireti düşünmeliyiz,O’nun huzurunda olduğumuzun bilincinde olmalıyız.

Okudunuz mu?  Sabah namazı için kalktımsaat imsak vaktiyle güneş vakti arasındaydı Namazımı kıldım yattım Az sonra Sabah ezanı okundu

nurçiçek
benim başıma da çok gelen bir durum. Namaza başlayalı çok olmadı, başta baya şaşırıyordum şu ayeti okudum mu falan. Kafam karışıyordu, halbuki günlük hayatta hiç öyle şeyleri karıştırmam, bunu baya aştım, sonra ayetlerde şaşrmaya başladım, namaz dışında gayet güzel okuyordum, namazda şaşırıyordum, bunun da üstesinden geldim biraz. ama dikkatini tam toplayamadığında kafandan her türlü düşünce geçiyor namazda. Günlük hayata çok önem verdiğin şeyler demişler, hiç alakası yok, çok gereksiz üzerine hiç durmadığımız şeylerde geçiyor aklımızdan. Sadece namazda aklımıza gelen şeyler oluyor… daha üstesinden gelemedim ama gelince yazacağım buraya.

Okudunuz mu?  Namaz kılmamanın affı varmıdır

namaz kilarken ne dusunulmeli, namazda sürekli birşeyler düşünmek

Bu kategoride yer alan Cemaatle namaz kılarken cemaatin de yapması gerekenler? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılarken neden insanın zihninden türlü türlü düşünceler geçer? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.