Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:29
Namaz
Abone

İmam Azam Ebu Hanife (R.A.) Farsça namaz kılmaya fetva vermiş midir ?

İmam Azam Ebu Hanife (R.A.) Farsça namaz kılmaya fetva vermiş midir ?

Kayıtsız Üye
İmam Azam Ebu Hanife (R.A.) Farsça namaz kılmaya fetva vermiş midir ?


Cevap: İmam Azam Ebu Hanife (R.A.) Farsça namaz kılmaya fetva vermiş midir ?

islamyolu
yok kesinlikle vermemiştir. kendini imam Azam hayranı gösteren tv lerde boy gösteren birisi öyle demektedir. ama kesinlikle başka dilde namaz kılınmaz.

Okudunuz mu?  Şafiilere göre sabah namazının iki rekat farzının kılınışı

İmam azam diyorki , Kafir olan birisi Müslüman olsa. ona namaz farz olacak. misal olarak ikindiye 10 dakika veya 20 dakika kalmış ve Arapca süre ezberleyecek zamanı yok. o durumda Farsca veya başka dilde kılabilir. Ama bütün işi gücü bırakacak. ilk işi caiz olacak kadar Arapca Sure ezberlemek olacak.

Okudunuz mu?  Erkek ve kadının namaz kılış şekli

imam Azam bunu diyor. Bizim bir kaç bidat ehli hocalarda Türkçe namaz kılınır diyip fetva çıkarıyor. kesinlikle kılınmaz. kılınırsada namaz fasid olur.


imamı azam türkçe namaz, Ebu hanufe

Bu kategoride yer alan Namaz kıldıktan sonra elimin kanadığını görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmam Azam Ebu Hanife (R.A.) Farsça namaz kılmaya fetva vermiş midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.