Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:30
Namazlar
Yönetici

Erkek ve kadının namaz kılış şekli

Erkek ve kadının namaz kılış şekli

Kayıtsız Üye
Erkek ve kadınların namaz kılma şekli neden ayrı ?
Kadınlar rükuda bellerini tam düz yapmıyorlar ve secdede iken neden idrseklerini yere yapıştırıyorlar ? Halbuki ALLAH RESULU’NUN bu konuda ağır hadisleri var : Secdede iken dirseklerinizi yere yırtıcı hayvanlar gibi yapıştırmayın ve rükunuzu tam yapın diye hadisler var.
Lütfen bu kadınların bu şekilde neden namaz kıldıgını delilreriyle açıklarmısınız herhangi bir delilleri yoksa kıldıkları namaz yarım olmaz mı ?


Cevap: erkek ve kadının namaz kılış şekli

Desert Rose
Buyur kardeşim bu sayfayı incele

Okudunuz mu?  Evde Imamsız Cuma Namazı Kılınırmı?

Erkek ve kadının namaz kılış şekli
Erkek ve kadının namaz kılış şekli
Erkek ve kadının namaz kılış şekli
Erkek ve kadının namaz kılış şekli
Erkek ve kadının namaz kılış şekli
Erkek ve kadının namaz kılış şekli
Erkek ve kadının namaz kılış şekli
Erkek ve kadının namaz kılış şekli
Erkek ve kadının namaz kılış şekli


Cevap: erkek ve kadının namaz kılış şekli

Kayıtsız Üye
çopk sağlun performans ödevimde yardımcı odlu


Cevap: Erkek ve kadının namaz kılış şekli

Kayıtsız Üye
Resim var ama bu şekilde olduğuna delil yok


Kayıtsız Üye
Peygamber efendimiz nasıl Namaz kılardı, Sahih Hadislerle Namaz Kılma, Peygamberimizin Namaz Kılma Şekli
Soru: Bir kardeşimiz:
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)’in namaz kılma şekli nasıldır? Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)’in bir hadisinde şu şekilde geçiyor:
Beni nasıl namaz kılıyor olarak gördüyseniz öylece namaz kılınız.
Buhari: 6003
Bu hadise göre bayanların namaz kılma şekli, Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)’in kıldığı gibi mi olması gerekiyor? diye sormuş.
Cevap: Evet, bayanların namaz kılma şekli Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)’in kıldığı gibi olması gerekiyor. Namaz kılmanın şeklinde erkekle kadın arasında hiçbir fark yoktur. Çünkü bu Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)’in emridir.
Malik bin Huveyris (RadiyAllahu Anh) şöyle rivayet etti:
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):
‘Dönünüz ailelerinizin yanında olunuz. Onlara dini bilgileri öğretiniz. Beni nasıl namaz kılıyor olarak gördüyseniz öylece namaz kılınız. Namaz vakti geldiğinde içinizden biri ezan okusun. Yaşlınız da size imam olsun’ buyurdu.
Buhari (673) Müslim (674/292) Nesei (780) Tirmizi (205) İbni Huzeyme (396) Begavi (431Ahmed (3/436) Albânî (213 İrva)
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem)’in namaz kılma şekline gelince şöyledir.
1-Kişi namaz kılmak istediği vakit, önüne bir sütre koyarak yahut mümkünse bir duvara doğru kıbleye yönelir.
Müslim: 499/241
2-Elinin içi kıbleye doğru omuz veya kulak hizasına gelecek şekilde kaldırır ve allah-u Ekber deyip İftitah tekbiri alır.
Müslim: 390/22-23
3-Sağ eli göğsüne gelecek şekilde, sol elin bileği üzerine koyar.
Buhari: 755
4-İftitah duasını okur.
سُبْحاَنَكَ اللَّهُمَّ وَبِحَمَدِكَ وَتَباَرَكَ اسْمُكَ وَتَعاَلىَ جَدُّكَ وَلاَ إِلهَ غَيْرُكَ
Veya sahih hadislerle sabit diğer başka dualardan dilediğini okur.
Tirmizi: 243
5-Taşlanmış şeytandan Allah’a sığınıp, Fatiha’yı okur ve Âmîn diyerek bitirir. Sonra Kur’an’dan kolayına geleni okur.
Ebu Davud: 775-4001, Buhari: 780
6-allah-u Ekber der omuz veya kulak hizasına gelecek şekilde ellerini kaldırır ve Rükûya eğilir, ellerini dizleri üzerine koyar ve Subhane Rabbiye’l-Azîm der.
Müslim: 487/223, Ebu Davud: 745
7-Semi allah-u Limen Hamideh der omuz veya kulak hizasına gelecek şekilde ellerini kaldırır ve Rükûdan kalkar, sonra ayakta ikenRabbena Ve Leke’l-Hamd der.
Buhari: 787
8-allah-u Ekber der secdeye eğilir. Yedi uzvu üzerine secde eder. Bunlar: yüz, burun, alın, iki el, iki diz ve ayakuçları. Topuklarını birleştirir. Parmaklarını birbirine birleştirerek ellerini kıbleye yöneltir. Dirseklerini yanlarından uzaklaştırır ve secdede Subhane Rabbiye’l-Ağla der.
Ebu Davud: 734
9-Tekbir alarak başını kaldırır. Sonra oturup sol ayağını yayar ve onun üzerine oturur. Sağ ayağını parmakları kıbleye gelecek şekilde diker. Ellerini uyluğuna ve dizinin üzerine koyar ve iki secde arasında iki kere Rabbiğfirli der.
Ebu Davud: 727
10-allah-u Ekber der, birincisi secdede olduğu gibi ikinci kez secde yapar.
11-allah-u Ekber der ikinci secdeden kalkar. Birinci rekâtı kıldığı gibi ikinci rekâtı kılar. Ancak ikinci rekâta başlarken iftitah duasını okumaz.
12-İkinci rekâtta ikinci secdeyi bitirdiği vakit, iki secde arasında oturduğu gibi tahiyyat için oturur. Sağ elinin şahadet parmağı hariç bütün parmaklarını yumar, başparmağı ve orta parmağını halka yapar dua ederken şahadet parmağıyla işaret edip hareket ettirir, şu teşehhüdü okur:
التَّحِيَّاتُ ِللهِ، وَالصَّلَوَاتُ وَالطَّيِّبَاتُ، السَّلاَمُ عَلَى النَّبِيِّ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ، السَّلاَمُ عَلَيْنَا وَعَلَى عِبَادِ اللهِ الصَّالِحِينَ، أَشْهَدُ أَنَّ لاَ إِلهَ إِلاَّ اللهُ، وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ
Sonra şu duaları da ekler:
اللَّهُمَّ صَلَّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ، كَمَا صَلَّيْتَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ وَعَلَى آلِ إِبْرَاهِيمَ إِنَّكَ حَمِيْدٌ مَجِيْدٌ. اللَّهُمَّ بَارِكْ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ كَمَا باَرَكْتَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ وَعَلَى آلِ إِبْرَاهِيمَ إِنَّكَ حَمِيْدٌ مَجِيْدٌ
Buhari: 6208
Eğer üç yahut dört rekâtlı namaz kılıyorsa, teşehhütten üçüncü rekât için ayağa kalktığında, ellerini omuz veya kulak hizasına gelecek şekilde kaldırır ve anlatıldığı gibi namazını tamamlar. Selamdan önce dua eder, dört şeyden: Kabir azabından, Mesih-i Deccalin fitnesinden, hayat ve ölümün fitnesinden, günah işlemekten ve borçlu olmaktan Allah’a sığınır. Bunun duası şöyledir:
اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ عَذَابِ القَبْرِ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ فِتْنَةِ الْمَسِيحِ الدَّجَّالِ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ فِتْنَةِ الْمَحْياَ وَالْمَمَاتِ، اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْمَأْثَمِ وَالْمَغْرَمِ
Bundan sonra sağına ve soluna selam verir.
Buhari: 820

Okudunuz mu?  19 yaşındayım namaz borcum ne kadar hiç kılmadım

erkeklerin namaz kılma şekli, kadınların namaz kılma şekli resimli, namaz kılma şekilleri

Bu kategoride yer alan Sabah Namazı Vakti Ne Zaman Başlar Ne Zaman Biter başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkek ve kadının namaz kılış şekli Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.