Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:21
sizden09
Abone

Annem sevdiğim çocuğu istemiyor

Annem sevdiğim çocuğu istemiyor

offfff
Annemle sürekli kavga ediyorum sevdiğim çocuğu istemiyor bu durum beni çok uzuyor çok inat asla olmaz diyor başka bir şey demiyor beddua ediyor ve sevdiğim çocuğu daha hiç görmedi görmekte istemiyormuş görmeden mutlu olamazsın diyor bende anlatmaya çalışıyorum ve büyüyor kavga ediyoruz bana yardım edin


Cevap: Annem sevdiğim çocuğu istemiyor

@hmet
Annen evlenmeni istemiyorsa annene itaat et. Senin yararın anne ve babanın dediklerini yapmaktadır.
Çünkü hiç bir genç kendine faydalı olanı kendine layık olanı anne babası kadar bilemez.

Okudunuz mu?  Duhan nedir? Duhanın anlamı nedir?

Cevap: Annem sevdiğim çocuğu istemiyor

Kayıtsız Üye
zor işler, ailelerin de anlayışlı olması lazım. yumuşak konuş devamlı.


Sevdiğim Erkeği Annem Istemiyor

Kayıtsız Üye
Ben 17 yaşındayım ve 3 yıllık bir ilişkim var yengemin kardeşiyle birlikteyim. Kendisi 19 yaşında birbirimizi o kadar çok seviyoruz ki ölümü bile göze alabiliriz. Aileler tanışıyor fakat dedemlerle (babamın babası) araları pek iyi olmadığından dolayı annem ayrıl sizden olmaz diyor ve bu canımı çok acıtıyor.Yengem ise dedemin çoçuğu olmadığımı söylüyor. Ve evlenebiliceğimizi söylüyor sevdiğim adamın ailesi beni seviyor ama annem önyargılı yaklaşıp istemiyor birlikte olmamızı sizce ne yapmalıyım arkadaşlar lütfen fikir verin.

Okudunuz mu?  İbadetler konusunda insana nazar değer mi? nazardan nasıl korunabiliriz?

Kayıtsız Üye
17 yaşındayım 2 senelik ilişkim vardı ama annem onu istemedi ve ondan ayrılmazsam hakkını helal etmeyeceğini söyledi ben de ayrıldım ama hâlâ onu seviyorum ne yapmam gerekir çok utanıyorum böyle bir soru sorduğum için


misafir1
4 numaralı mesaja cevab olarak

Okudunuz mu?  Aldatan erkek ne yapmalı

insanın yapdığı işleri gönlüne danışması gerekir. gönülsüz yapılan işler, insanın hem mutlu olmamasına hem oyalanmasına, hem çevresini mutsuz etmesine hemde etrafındakilere oyalamasına neden olur. peki gönlün her istediği dilendiği gibi yapılır mı ? yapılmaz. gönlün hakkından akıl gelir ve ölümü bile göze alırız gibi sözleriniz, bu hususda pek de aklınızın olmadığını gösteriyor ve ailenizin haklı olduğunu düşündürüyor. bu hususda yapılması gereken; evlenecek tarafların üzerine düşen sorumluluklarından eksikleri varsa tamamlaması ve birbirlerinin ve ailelerinin kaygıları varsa, bunları masaya yatırıp gidermeleridir. dedenin emeği çokdur ve dede hata yapıyor olsa bile sonuçda sizin onun çocuğu olmadığınız ve burasını ben ekliyorum anladığım kadarıyla karışamayacağı minvalindeki söylemler, hadsiz çapsız bencilce ve nefsani söylemlerdir. sizce bir dede mi hata yapıyor olabilir, bir anne mi hata yapıyor olabilir, bir yenge mi hata yapıyor olabilir, yoksa siz mi hata yapıyor olabilirsiniz. buradaki mesele, sizin aklınızı bir kenara bırakacak kadar isteklerinizin esiri olmanızdır. halbuki dediğim gibi yapılması gereken, evlenecek tarafların üzerine düşen sorumluluklarında bir eksiklik varsa gidermeleri ve birbirlerinin ve ailelerinin kaygılarını gidermeleridir. aileleriniz bildikleri kadarıyla sizin aklı başında davranmanızı ve mutlu olmanızı isterler ve öncelikleri de kendi mensublarıdır. endişeleri ise kendilerince sizin aklı başında davranmıyor oluşunuz ve mutsuz olacağınızı zannetmeleridir. zaten helal haram namaz niyaz derdiniz var mı, onu da bilmiyorum. kesinlikle evleneceksiniz diye bir durum yok, kesinlikle evlenmeyeceksiniz diye de bir durum. ikisinin de bin yolu var. mesele bunlardan size uygun olanını seçmenizdir gerisi de artık kısmet. tabiki bu söylediklerim sadece evlilik için geçerlidir. karşınızdaki kimsenin, kendisinin ve sizin sorumluluklarınızı üstlenmesi ve evlilik yolunda basit somut adımlar atması, kabul gören uygun yollar izlemesi gerekir. ailelerin kaygılarının giderilmesi de önemlidir. ailenizi ihmal ederseniz gittiğiniz kapıya uşak olmanız muhtemeldir.

Okudunuz mu?  İmsaktan önce sahur için kalktığımda namaz kılsam teheccüd sevabı alırmıyım?

misafir1
5 numaralı soruyla ilişkili olarak

ne kadar rahat, 17 yaşındayım iki senelik ilişkim var diyorsunuz. aileniz tabi çocuklarının kullanılmalarını, kirlenmelerini, yanlışlar yapmalarını istemez. aslında bu gönül meselelerinin çoğunun cevabı basittir. o da sen karşındaki kimseyle evlenecek misin evlenmeyecek misin basit ve açık sorusunun, evet veya hayır olan basit cevabıdır. bu yöndeki adımlar da somut ve açık olur. karşınızda böyle bir adım olur da, bunu farklı değerlendirirsiniz ancak lisede bir sev, üniversite de iki sev, çalışmaya başla gez dolaş böyle olmaz. yani karşınızdaki kimseye benimle evlenmek istiyor musun diye sorsanız, biraz aklı başındaysa ne diyorsun sen ya der. yok aklı başında değilse, tabi der, mutluluk balonlarına biner mutluluk diyarlarında evleniriz der. kaldıki hayatınızı yaradılış gayenizin etrafında şekillendirip şekillendirmeyeceğinizi, hayattan beklentilerinizin ne olacağını, ne istediğinizi; somut ve açık bir şekilde ele alasınız. yoksa erkekle kadın birbirlerine sevimli gelmeleri için yaratılmıştır ve birbirleriyle imtihan edilirler. böyle meyiller doğal da; bu meyilleri yönlendirmek, haramlardan korunup sakınmak, ne yapılıyorsa da usulünce yordamınca yapmak gerekir. aksi takdirde Allah korusun kirlendiğinizle kirlettiğinizle, kullandığınızla kullanıldığınızla, oyaladığınızla oyalandığınızla kalırsınız. hayatlarınızda çöplüğe döner.

Bu kategoride yer alan Borç Ödemek İçin Kredi Çekmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Annem sevdiğim çocuğu istemiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.