Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:21
missa05
Abone

Sevdiğim erkeği annem babam istemiyor ne yapmalıyım

Sevdiğim erkeği annem babam istemiyor ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Merhaba,
ben 21 yasinda almanyadan yaziyorum.
Benim bir sevdigim var Türkiyede memleketimizde. 3-4 senedir konusuyoruz. Sevgilim 13 yasindan belli calismak zoruyla okuldan ayrilip disardan okumaya devam etmis oda benle ayni yasit. Şuan üni sinavina girdi sonuc bekliyor.
Ailem bizi yazin gördü konustugumuzu babam kizdi sevmiyor dogulu erkeklerle konusmami dahi istemiyor sevdim ama napim. O bana göre degilmis halam babannem gil hepsi o iyi biri değil bana layik değil diyip durdu hem bana hem babama. Babam ilk hayirliysa yine olur diye konustu ama sonra ise ASLA olmaz diye fikrini degistirdi nedeni ise okumamis bakamazmis bana annemde ayni düsüncede cünkü annemde çok önem verir mala paraya. Tamam dedim konusmicam daha sonra sevgilim babamin karsisina cikip ben sandiginiz biri degilim iste istediginiz seyin farkindayim bunun içinde cabalicam dedi ve cabaliyorda sirf ailem zamani geldiginde tamam desin diye babam da ona ben inanmiyorum basaricagina diyip kestirip atmis. Almanyaya geri döndük. çok sevdigimizden gizli gizli konusmaya devam ettik 9 ay sürdü bir hafta önce telefonla konustugumuz sirada babam yakaladi onu sordu konustugumuzu ögrendi kizdi baya onu istemedigini bana layik biri olmadigini dedi. Anlatmaya calistim gercekte nasıl biri oldugunu onu tanimadiklarini onu sevdigimi ama ona inanmiyorlar basaracagindan 30 yasina kadar onu mu bekliceksin diyip duruyorlar simdi sevgilimle ara vermeye karar verdik konusmicaz bir süre o bu sene askerligini iki sene üni okuyup iyi bir meslek edinmeye bakacakmis ve en gec 3-4 seneye kapimizi calacakmis.
Babam benimle konusmuyor bile annem desem üstüme gelip duruyor unut onu diye bu nasıl sevdaymis ben olsam ailem istemiyor diye hemen siler atarim.
Ama onlar hiç asik olmadilar görücü usulü evlenmisler ben ne yapacagimi bilmiyorum canim çok aciyor bildiginiz arafta kaldim.
Ne yapa bilirim bana lütfen bir yol gösterin..

Okudunuz mu?  Kordon bağlatmak günah mı?

Cevap: Sevdiğim erkeği annem babam istemiyor ne yapmalıyım

Darusselam
Sabredin ve anne babanız izin vermeden evlilik işlerine kalkışmayın ki ilerde pişman olmayın
Çünkü sizin bilmeyip de anne babanızın bildiği çok işler var


Yorum: Sevdiğim erkeği annem babam istemiyor ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Bak çoğu kişi anneler,babalar haklıdır der. Fakat bizim iyiliğimizi düşünürken yine bizi en kötü yapanlar da onlar. Bende aynı durumdayım liseliyim. Ailem türkiyeli istemiyor he, gil tarzı konuşmaları sevmiyor. Hemde bütün ailem, herkes bana karşı çıkıyor. Sevgilimle 4 yıllık bir birlikteliğimiz var. Annesi beni çok seviyor. Kız kardeşiyle de aynı yaştayız. Arkadaşız. Her yerde anımız var. Ailen eğer senin iyiliğini düşünüyorsa bir kere olsun sana öncelik versinler. Bu şekilde yaparak aslında kendilerini, kendi itibarlarını, kendi gururlarını düşünüyolar. Oysa bilmiyorlar ki, bu dönemde gerçek aşkın var olduğunu. Ben seni seçeyim sen yakışıklısın diyerek seçemem ki öyle. Anlamıyorlar ki, istediğim kişiyle mutlu olduğumda nirvana ulaşacağımı. Annem bir zamanı gelsin geregini düşünürüz diyor. Bir kusura bakma arkanda değilim diyor. Ya sen kızını desteklemiyorsan nasıl anasın? Analığını sorgularım ben senin. Mutluluğumu düşünsen zaten fırsat verirsin.

Okudunuz mu?  Engellilerin Karşılaştığı Sorunlar ve Çözümleri kısaca

Yorum: Sevdiğim erkeği annem babam istemiyor ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Merhaba benim annem baban askima karsi cikiyor.sevgilim beni çok seviyor bende onu çok seviyorum sevgilimin annesi babasi bosanmis ve bir evi olmadigi için karsi cikiyo annesi baska ulkede yasiyor sevgilimin kendisi burda tek basina akrabalarinda kaliyor evlenince nerde yasiyacaksin diyorlar ben inaniyorum beni mutlu edebilicegine ama annem babam çok karsi resmen fakir diye istemiyorlar annem emzirdigim suti helal etmem diyor ben ne yapmaliyim bilemiyorum 1 2 seneden beni gorucu usuli evlendiriler baska birine ben ne yapmaliyim yardim edin bir şey onerin

Okudunuz mu?  Manevi temizlik nasıl olur?

Omer Faruk
Kıymetli kardeşim,

Anne ve babalar herşeyi doğru yapıyor herşeyi doğru söylüyor diye bir şey yok. Ancak şu soruları kendi kendine sor:
1- Bu çocuğun 5 tane kötü tarafını sayabilir misin?
2- Bu çocuğun çevresinde, çalıştığı yerde insanlara danıştın mı? Nasıl birisi?
3- Annen baban seni sevmiyor mu?
4- Çevrende bu evliliğe karşı çıkanlar sırf fakir olduğu için mi karşı çıkıyorlar?
5- Aşkın gözü kördür, sözü senin için bir anlam ifade ediyor mu?
6- İslam’da sevgili olmanın günah mı sevap mı olduğu konusunda bilgin var mı?
7- bile bile günahla başlayan bir ilişki, Allah’ın bereketiyle sonuçlanır mı?

Okudunuz mu?  Başörtülü bayanlar makyaj yapabilirler mi?

Bu sorulara kalbini rahatlatıcı cevaplar bul, yolun açık olsun.


Kayıtsız Üye
2 aylık bir ilişkim var annem yakaladı daha sonra babam yakaladı konuşamayım diye yemin bile ettirdi ama ben onsuz yapamıyorum 1 hafta sabredebildim sadece sonra mesaj attım ben onu çok seviyorum onun da beni çok sevdiğini biliyorum yeminimi bozdum babam onunla konuşuyor musun diye sorduğunda hayır diyorum içim hiç rahat değil her zaman dua ediyorum sevgilim samsunda ben Ankara’da yaşıyorum annem babam karşı çıkıyor eğer hala konuştuğumu öğrenirlerse yaşatmazlar beni çok kötü bir durumdayım.

Okudunuz mu?  Dua ile Rabbimden işaret istedim ve bazi olaylar yaşadım. Bunun hikmeti nedir?

annem sevgilim ile ilişkimize karşı, annem sevgilim olmasina cok.karai

Bu kategoride yer alan İçki bağımlısı olan eşime içkiyi bırakması için nasıl yardımcı olabilirim, beni yönlendirir misiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevdiğim erkeği annem babam istemiyor ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.