Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:04
missa07
Abone

Dua ile Rabbimden işaret istedim ve bazi olaylar yaşadım. Bunun hikmeti nedir?

Dua ile Rabbimden işaret istedim ve bazi olaylar yaşadım. Bunun hikmeti nedir?

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm
Ben birkaç ay boyunca hep dua ettim. Hiç aklımda yok iken eski bir dostum ile konuşmaya başladım ve zamanla ona olan duygularım artti. Ama ben sadece biriyle yürüyüp evlenmek istiyordum. O yüzden geceleri sabah namazı vakti girmeden dua etmeye başladım. Dedim ki Rabbim Kalbimdeki hayırlı mi değilmi bana bir işaret gönder. Nasibim mi değil mi emin olayım bana işaret gönder. Daha sonra biz bunları ayrıldık sonra ben ağlıyordum yatagimda birden içimde ki ses dediki kalk namaz kıl içini Rabbine dök sonra bende vakti namazını kildim daha sonra ise istihare ve hacet namazı kildim bir anda gözlerim seccade de kapandı ve kulağıma bir ses geldi bana dedi ki "Sabret Rabbin sana kalbindekini verecek " dedi. Bundan bir kaç hafta sonra ise rüyalar görmeye başladım. Gördüğüm rüyalar hep gelecek adına idi. Ben normalde çok sık rüya görmem ve hatirlamam. Bu rüyalari ise gün içinde hatirliyorum canlaniyordu rüyalar gözümde. Ama uyandığında hatırlamıyorum. Bir de ben duamda bu kişi nasibim de varsa bir iki kez de olsa göreyim görüşelim dedim. Gördüm ve görüştük. Ben bunları yaşadım. 6.his kuvvetli saniyorum ve kalp gözümde açık elhamdulillah. Bu rüyalar ve yaşadığım şeylerin hikmeti nedir?

Okudunuz mu?  Gözlerin zinası nedir? Göz zinası hakkında hadis varmı?

Yorum: Dua ile Rabbimden işaret istedim ve bazi olaylar yaşadım. Bunun hikmeti nedir?

arifselim
Aleykum selam. Neyi görmüş olursan ol, bunlar sonuçta sadece birer rüyadır. Rüyalar bir şeylere işaret eder veya etmez ama yinede kesin manalar çıkarılamaz. Helede bir kişi için benim nasibim midir gibi bir niyet ile istihare namazı kılınmaz. Dua edilebilir ve hayırlısı istenebilir. Kişi bir konuda kararsız olduğunda bir işarette isteyebilir. Ama kesin anlamlar çıkarılamaz. Çünkü istihare, kalbinin bir yöne meyletmesi demektir.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin içki ve kumar ile ilgili Hadislerini öğrenmek istiyorum.

Yorum: Dua ile Rabbimden işaret istedim ve bazi olaylar yaşadım. Bunun hikmeti nedir?

Kayıtsız Üye
Merhaba
Oncelikle dua ederken bu şekilde işaret bekledim. Namaz niyetinde ise Kalbimdeki kişi hakkımda hayilri mi değil mi dedim. Duasını yaptıktan sonra seccade üzerinde bunu yaşadım. Bu nefsani mi yoksa Allahtan mi? Sabret dedi bildiginiz ayet fisildandi kulağıma = "Sabret Rabbin sana kalbindekini verecek " dedi. Gonlundeki kişi sevmediğini istemerdiğini aklında başka biri olduğunu dedi. Daha doğrusu ben kapaliyim diye istemiyor beni öyle diyor. Ama ben sabrediyirum zaten şu an 21 yaşındayım amakimse istemeye falan gelmedi bilmiyorum neden böyle oluyir.

Okudunuz mu?  Tövbemi bozdum, namazlarımı keyfiyetten kazaya bıraktım ne yapmam lazım?

Allahtan nasıl isaret istenir, işaret bekliyorum, Allahtan isaret

Bu kategoride yer alan Namazda kıyamet suresi okunur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua ile Rabbimden işaret istedim ve bazi olaylar yaşadım. Bunun hikmeti nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.