Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:40
missa
Abone

Başörtülü bayanlar makyaj yapabilirler mi?

Başörtülü bayanlar makyaj yapabilirler mi?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Ben bir genç kızım. Birkaç yıldır makyaj yapıyorum ve bu aralar kapanmayı düşünüyorum fakat makyajı bırakabileceğimi zannetmiyorum. İçimden bir ses diyor ki makyaj yapıp başını örteceksen hiç kapanma daha iyi. Üstelik bir de bunun topuzu var, deve hörgücü dediğimiz… Şimdi hem topuz hem makyaj hem kapanmak ne kadar mantıklı bilmiyorum. Tüm bunlara rağmen çok şükür namazlarımı hiç aksatmadan kılıyorum, oruçlarımı tutuyorum, ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum ama süslenmekten de vazgeçemiyorum. Bu şekilde kapansam ne kadar doğru olur bilmiyorum. Acaba kapanmamalı mıyım ? Makyaj yapıp kapansam daha da günaha girmez miyim ?

Okudunuz mu?  Ergenlik döneminde asilik

Yorum: Başörtülü bayanlar makyaj yapabilirler mi?

ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam Allah’ın örtü ayeti kesin emri varken kapanıp kapanmamayı soramazsın. Bu yanlış olur. Hiç kimse kapanma diyemez. Ama diğerlerini yapıp yapmamayı düşünebilirsin.


Yorum: Başörtülü bayanlar makyaj yapabilirler mi?

Kayıtsız Üye
Allah (c.c) razı olsun hocam. Bir sorum daha olacak izninizle. Peki bahsettiğim şekilde (makyaj ve topuz ile) kılınan namazlar sahih midir (abdest makyajdan önce alınmış ise) ?

Okudunuz mu?  Akılla ilgili hadisler

Yorum: Başörtülü bayanlar makyaj yapabilirler mi?

sedatt
Peygamberimizin yasağına rağmen o topuzu yapıp Alah’ın huzuruna çıkmayı düşünmek ne akıl işidir nede bir Müslümanın yapacağı bir iştir.


Semayadogru
Çok keskin bir makyaj yapmamanızı öneririm. Dediğiniz gibi bir anlamı kalmayacaktır o zaman işin.


Kayıtsız Üye
Bugüne kadar oje sürdüğümü bile hatırlamıyorum. Ayriyeten asla abartılı ruj da sürmüyorum (kendimce). Daha çok fondöten, kaş kalemi ve rimel kullanıyorum. Makyajım bana göre doğal duruyor ama içindeki maddelerle namazım sahih midir onu bilmiyorum. İşim olunca ister istemez o makyajla kılıyorum namazımı ama asla deve hörgücü dediğimiz topuzla kılmadım şimdiye kadar. Kapanırsam dediğim gibi makyaja devam edeceğimi düşünüyorum ama topuz konusunda tereddütteyim… Çünkü kapanırsam en iyi şekilde olsun istiyorum. Sosyal medyalarda dolaşan günümüzdeki kapalıları görünce kendim utanıyorum, saçın önünü bilerek açmak, uzun tırnaklar, ojeler, kıpkırmızı rujlar, kolların gözükmesi, dar pantolonlar vs vs… Ben yurt dışında yaşamama rağmen ve açık olmama rağmem bugüne kadar böyle şeylere çok önem gösterdim. Sadece tek sorunum makyajı bırakamıyor olmak, ki o da başlarının yaptığı gibi "alçı sıva" değil. Bir de topuza alışmaktan korkuyorum kapanırsam çünkü öbür şekil kötü duruyor ve ben açıkçası görüntüye çok önem veren biriyim maalesef. Ama böyle de bir anlamı olur mu bilmiyorum 😐 Özellikle o şekilde (topuz, makyaj) kılacağım namazlar sahih olur mu o da var 😐

Okudunuz mu?  Rızık nedir? Ayet ve Hadislerle

emirhan uysal
Bayan kardeşlerim kapanmayı ihmal etmeden bunu aceleye getirmenizi öneririm.Ne zaman öleceğimiz belli olmadığı için bunu çabuk yaparsanız daha iyi olur.Deve hörgücü dediğimiz topuz yapma işi baş örtülü bir kadın için Peygamber Efendimiz (s.a.v) tarafından yasaklanmıştır.Düz olması makbuldür.Makyaja gelince onları bırakmak daha iyi olur Çünkü : Tesettür demek süs değil süsü kapatmak içindir.Makyaj yaptığınız vakit erkeklerin dikkatini veya başka birinin dikkatini çekebileceği için bunları yapmak olmaz.Sade kalmanız ve Süslenmemenizi öneririm.Öyle de yapmalısınız.Pantolon ile tesettür de kabul edilemez bir durumdur.Üstüne makyaj ve diğer süslenmek için kullandıklarınız da olur değildir.Sade ve tesettürlü olmalısınız 🙂 Allah size rahmetetsin.

Okudunuz mu?  Haset ile ilgili hikayeler

başörtülü bayanlar, Makyaj ve basortu

Bu kategoride yer alan Aynı sureyi iki defa okumak namazı bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başörtülü bayanlar makyaj yapabilirler mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.