Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:52
missa95
Abone

Müslüman biri hiristian biriyle evlenebilir mi evlenirse dini nikahı nasıl olur

Müslüman biri hiristian biriyle evlenebilir mi evlenirse dini nikahı nasıl olur

celike
musluman biri hiristian biriyle evlenirse din nikahi nasıl olur


Cevap: musluman biri hiristian biriyle evlenebilir mi evlenirse dini nikahi nasıl olur

gte
Müslüman neden hristiyan biriyle evlenecek.
Bu kadar müslüman varken neden hristiyan biri….

Okudunuz mu?  Farz dışında yapılan ibadetlere ne ad verilir ve bunlar nelerdir?

Re: musluman biri hiristian biriyle evlenebilir mi evlenirse dini nikahi nasıl olur

esin-ti
hay Allah soruya bak!gidip bir hıristiyan eş bulan kişinin dini nikanı olur mu ?:S


Soru: musluman biri hiristian biriyle evlenebilir mi evlenirse dini nikahi nasıl olur

derman25
Müslüman erkek kitapsız kâfirlerle evlenemez. Kitaplı kâfir kadınla yani Hıristiyan ve Yahudilerle evlenmesi caiz ise de, tahrimen mekruhtur, harama yakındır. Zimmi ile evlenmesi tenzihen mekruhtur. (Hindiyye)
Müslüman kadın, kitapsız kâfirle evlenemediği gibi, ister harbi olsun, ister zimmi olsun hiçbir kitap ehli kâfirle de evlenemez. Evlenmeye karar verdiği zaman kâfir olur. (Redd-ül Muhtar)
Yalnız şöyle bir açıklama da yapmamız gerekecek.Hristiyanların bir kısmı ellerindeki bozuk İncillere,Tanrının İsa ya gönderdiği kitabdır diyorlar.İsa Tanrının Resulüdür.Onu çok seviyor.Onun her dilediğini yaratıyor.Babanın oğlunu çok sevdiği için,Tanrı ya baba, İsa ya oğul diyorlar.Kendilerine şefaat etmesi için hz İsa ya yalvarıyorlar.Bunlara ehli kitap denir.İkinci kısım ise İsa da uluhiyyet sıfatı vardır.Babası gibi her dilediğini yaratır..Ebedi, ezeli olarak diridir diyorlar.Böyle inanarak yalvarmaya,ibadet etmek, tapınmak denir.Bu şirktir.Böyle inanlar müşriktir.Müşrikle evlenmek caiz değildir.(bu tanımı ehli kitap kadınla evlenecek erkek için ilave yazdım)..
Allah ın selamı üzerinize olsun

Okudunuz mu?  Allah yoluna hizmet şevki vermek için öykü kıssa hikaye

Abdullatif
Aslına bakarsanız çok garipsenecek bir soru değil, nitekim dinimiz müslüman erkeklerin ehl-i kitap bayanlarla evlenmelerine cevaz vermiş, bu durumda nikah aktinin dinen nasıl yapılacağı merak konusu olabilir.

Sual: Müslüman erkek ile Ehl-i kitabın nikahlarının kıyılmasında bir fark var mı?
CEVAP
Nikahın kıyılmasında bir fark yoktur. Sadece, zimmi olan Hıristiyan veya Yahudi, yani ehl-i kitap kadınla nikah kıyılırken, iki şahidin de, zimmi olması caiz olur. Zimmi, İslam devleti idaresinde yaşayan kitap ehli gayrimüslim demektir.
Mehmet Ali Demirbaş

Okudunuz mu?  Hz.musa'nın, Hz.davut'un, Hz.isa'nın kıssaları

Hoca
konu hakkında bilgiler:

forumduasi.com/es-secimi-evlilige-hazirlik/52745-ehli-kitap-bir-kadinla-evlenmek-caiz-mi.htmlEhli kitap bir kadınla evlenmek caiz mi? – Mumsema islam Arsivi

forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/89004-ehli-kitap-yada-putperest-ile-evlilik.htmlehli kitap yada putperest ile evlilik – Mumsema islam Arsivi

forumduasi.com/es-secimi-evlilige-hazirlik/51405-gayrimuslimle-evlenmek.htmlGayrimüslimle evlenmek – Mumsema islam Arsivi


başka dinden biriyle bir müslüman evlenebilir mi, kadın müsluman degilse imam nikahi dusermi

Bu kategoride yer alan Sizin en şerlileriniz bekarlarınızdır hadisi şerif başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslüman biri hiristian biriyle evlenebilir mi evlenirse dini nikahı nasıl olur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.