Anasayfa
26 Aralık 2023, 9:54
dualar
Yönetici

Nazar, Büyü Ve Zehirli Haşerâta Karşı, Çocukları Ve Başkalarını Koruyucu Dualar

Nazar, Büyü Ve Zehirli Haşerâta Karşı, Çocukları Ve Başkalarını Koruyucu Dualar

Hoca
Nazar, Büyü Ve Zehirli Haşerâta Karşı, Çocukları Ve Başkalarını Koruyucu Dualar

349- İbni Abbas’dan (RadiyAllahu Anhüma) rivayet edildiğine göre, şöyle demiştir:
"Peygamber SallAllahu Aleyhi ve Sellem şu kelimelerle istiâze ederek (kötülüklerden torunları) Hasan ve Hüseyin’i korurdu:
"euzu bir kelimâtillâhi’t-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh."
(Her şeytandan ve zehirli haşerattan sizi Allah’ın kitablan ile korurum) Sonra derdi ki: İkinizin büyük dedesi (İbrahim Aleyhisselâm) da, bu kelimelerle İsmail’i ve îshak’ı kötülüklerden korundururdu." Allah’ın Salât ve Selâmı hepsinin üzerine olsun…"

Okudunuz mu?  Evlenen Kişiye Yapılacak Dua

Nazar, Büyü Ve Zehirli Haşerâta Karşı, Çocukları Ve Başkalarını Koruyucu Dualar

mumtahine
salam aleykum büyüye karşı peygamberimizin yapdıgı başka şeylerde vardır s- a -s mesala ihlas felak va nas surelerini ve ayetel kursu ve amene rasulune sure ve ayetleri ni okumak faydalıdır ayetel kursu Bakara suresi 255 amene rasuline bakara 285 286 ayetleridir
aişe r a revayet edir ki rasulullah s a s yatmazdan önce ihls felek ve nas surelerini okuyar ve avuclarına üfler ve bunun la da elleri ile vücudunu sıvazlardı

Okudunuz mu?  Belalardan Korunma Ve Huzur, Sâadet İsleme Duaları (Resulüllahın Yaptığı Ve Tavsiye Ettiği Dualar)

baş bir hadis fethül bari 6 ci cilt 613 sahife peygamber s a s yahudi lebid bin asam tarafından büyü yapıldı Allah s t izni ile bunu reygamberimiz çözdü

ve birde kardeşler bu konularda büyücüye gitmek hramdır ve peygamberimiz s a cadugerlerin cehennemin 4 cü katında olacagını süylemiş eyer hastaya cin girmişse o zaman bu konuda uzman olan din i iyi bilen hocalara muracat etmek lazımdır mesala cin bir adama girdikde adamda olan deyişikler adam rüyada çok korkar bazen uykulu olmadıgı halde bele onu yakınlarının sesi ile birilerinin çagırdıgını hiss eder
va buna benzer haller olur

Okudunuz mu?  Sabah Namazının Sünnetinden Sonra Okunan Dua

Cevap: Nazar, Büyü Ve Zehirli Haşerâta Karşı, Çocukları Ve Başkalarını Koruyucu Dualar

imam
NAZARDAN KORUNMAK İÇİN DUA

Nazardan korunmak için okunacak dua bu bölümde yer almaktadır.Bu dua okunduğu zaman nazardan ve göz değmesinden Allah’ın izniye korunursunuz.

Nazar haktır. İnsana, hayvana ve hatta cansıza da nazar değer. Nazar hastalık yapar, hatta öldürür. Kadınlara ve çocuklara daha çok tesir eder.

Okudunuz mu?  Kurtuluş namazı kılma

Peygamberimiz, nazar ile ilgil olarak, Nazar insanı mezara, deveyi kazana sokar Hoşa giden bir şeyi görünce, "MaşaAllah la kuvvete illa billah" denirse o şeye nazar değemez. buyurdu.

Sabah-akşam, 3 defa Bismillahillezi la yedurru maasmihi şeyün fil erdi vela fissemai ve hüvessemiulalim okuyan, büyü, nazar ve zulümmden korunur.

Okudunuz mu?  Namazdan Sonra Okunacak Dualar

Göz değene, Peygamber efendimizin bildirdiği şu tavizi okumalıdır:
Euzü bi-kelimatillahittammati min şerri külli şeytanın ve hammatin ve min şerri külli aynin lammetin.

Nazar değen kimseye şifa için Ayet-el-kürsi, Fatiha, Muavvizeteyn (Felak ve nas) (57) ve Kalem suresinin son iki ayetini (ve in yekâdüllezîne keferû leyüzlikûneke biebsârihim lemmâ semi-uz- zikra ve yekûlûne innehû lemecnûnün ve mâ hüve illâ zikrun lilâlemîne) (62) okumanın muhakkak iyi geldiği bildirimiştir. Ayat-ı hırzı (76)okumak ve üzerinde taşımak da çok faidelidir.

Okudunuz mu?  Duası Kabul Olunan Kimseler (Hadisler)

Herkes, bilhassa nazarı değen kimse, beğendiği birşeyi görünce MaşaAllah demeli, ondan sonra, ne söyliyecekse, o şeyi söylemelidir. Önce MaşaAllah deyince, nazar değmez.

Büyüklerimizin bildirdiği Nazar Duâsı şöyle:
Bismillâhirrahmânirrahîm bismillâhi azîm-iş- şâni şedîd-il birri mâ şâAllahü kâne habese hâbisün min hacerin yâbisin ve şihâbin kâbisin. Allahümme innî radedtü ayn-el âini aleyhi ve alâ men ehabb-en-nâsi ileyhi ve fî keyedihî ve kilyetihî lahmün rakîkun ve azmün dakîkun fîmâ lehû yelîku ferci-il basara hel terâ min fütûrin sümmerci-il basara kerrateyni yenkalib ileyk-el basaru hâsian ve hüve hasîr ve in yekâdüllezîne keferû leyüzlikûneke biebsârihim lemmâ semi-uz- zikra ve yekûlûne innehû lemecnûnün ve mâ hüve illâ zikrun lilâlemîne lâ havle velâ kuvvete illâ billâh-il aliyy-il azîmi Lâ ilâhe illallâhü hısnî, men kâle-hâ dehale hısnî, ve men dehale hısnî emine min azâbî. Sadaka rasûlullahi sallAllahü teâlâ aleyhi ve selleme.

Okudunuz mu?  İki secde arasında dua

Cevap: Nazar, Büyü Ve Zehirli Haşerâta Karşı, Çocukları Ve Başkalarını Koruyucu Türkçe Arapça Dualar

Fetva Meclisi
Rasulüllah (sav) Hasan ve Hüseyin’e

Nazar, Büyü Ve Zehirli Haşerâta Karşı, Çocukları Ve Başkalarını Koruyucu Dualar

"euzu bir kelimâtillâhi’t-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh "

"Sizi her türlü şeytan ve zehirli hayvanlardan ve bütün kem gözlerden Allah’ın tastamam olan kelimelerine sığındırırım"

Kaynak: Kasr-ı Arifan Dergisi, Temmuz 2011


koruyucu dualar, haserattan korunma duası, koruyucu dualar arapça

Bu kategoride yer alan Resulullah (sav)ın Şifa için okuduğu duası: Allahumme Rabbennas, Ezhibil Be's başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nazar, Büyü Ve Zehirli Haşerâta Karşı, Çocukları Ve Başkalarını Koruyucu Dualar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.