Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:38
Hikayeler
Yönetici

Hz. Peygamberin davet mektubu

Hz. Peygamber’in davet mektubu

Ecrinim
Hz. Muhammed (a.s.m.) bütün insanlara peygamber olarak gönderilmişti. O, önce yakın çevresini ve içinde yaşadığı toplumu İslâma davet etti.
Daha sonra da İslâm Dini’ni dünyaya tebliğ etme görevine başladı. Bu maksatla Bizans İmparatoruna, İran, Mısır, Habeşistan, Umman ve Bareyn devlet başkanlarına elçiler yolladı. İslâma davet mektupları gönderdi.
Peygamberimiz gümüşten bir mühür yaptırmış, üzerine de Muhammedü’r-Rasûlüllah cümlesini yazdırmıştı. Mektuplarının altını bununla mühürlüyordu.Hz. Peygamber’in davet mektubu
Habeşistan hükümdarı Peygamberimizin mektubunu alınca müslümanlığı kabul etti.

Okudunuz mu?  Tatlı Dil...öyküsü (çok güzel yaşanmış hikaye)

Bizans İmparatoruna gönderilen mektup: Bismillahirrahmanirrahim. Allah’ın kulu ve Resuûlü Muhammed’in Rumların büyüğü Hirakl’e. Hidayet yoluna uyanlara selâm olsun. Bundan sonra, ben seni İslâma davet ediyorum. Müslüman ol ki selâamete eresin. Allah da sana ecrini iki kat verir. Eğer kabul etmezsen halkının vebali senin boyundadır. Ey Ehl-i Kitap! Biizmle sizin aranızda müşterek bir kelimeye gelin: Ancak Allah’a kulluk edelim. O’na hiçbir şeyi ortak yapmayalım. Allah’ı bırakıp bir kısmınız diğer kısmınızı rab edinmesin. Eğer yüz çevirirlerse, şahit olun, biz müslümanız deyin.
Bizans İmparatoru Hirakl, Peygamberimizin gönderdiği elçiye: Ben bu Peygamberin zuhur edeceğini biliyordum fakat onun Arabistan’dan çıkacağını zannetmiyordum. Eğer ona ulaşabileceğimi bilsem, her zahmete katlanırdım, yanında olsam ayaklarını yıkar, hizmet ederdim. dedi.
İmparator, müslümanlığı kabul etmedi ancak peygamberin elçisine iyi davrandı ve ona hediyeler vererek geri çevirdi.

Okudunuz mu?  Dürüstlük Yaşanmış Öyküler

Cevap: Hz. Peygamber’in davet mektubu

Kayıtsız Üye
Yazının alt tarafına da mübarek mühürünü de vururdu


peygamberimizin devlet başkanlarına gönderdiği mektuplar, peygamberimizin islama davet mektupları, peygamberimiz hangi devlet başkanlarına mektup göndermiştir

Bu kategoride yer alan Umut hikayesi umutlarınız hiç sönmesin başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Peygamberin davet mektubu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.