Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:21
missa05
Abone

İncil okumak günahmı neden

İncil okumak günahmı neden

Kayıtsız Üye
İncil okumak günah mı nedenini de açıklar mısınız


Yorum: İncil okumak günahmı neden

arifselim
Bütün ilahi kitaplar Allah tarafından peygamberlerine gönderilmiş hak kitaplardır. Ancak Tevrat, Zebur ve İncil asıl orijinal halleri bozulmuştur tahrif edilmiştir. Biz onların asıl haline iman ederiz ama günümüzdeki tahrif edilmiş hallerine iman etmeyiz. Bu yüzden bunları bir ihtiyaç olmadığı sürece okumanın bir faydası yoktur.

Okudunuz mu?  Esma ve Duaların Abdestsiz Okunması

Ebû Hüreyre (ra) şöyle demiştir:

"Ehl-i Kitab, Tevrat’ı İbranice (metni) ile okurlar, Arab diliyle de Müslümanlara tefsir ederlerdi. Bu hususta Resûlüllah (asm) ashabına şöyle buyurdu:"

"Siz Ehl-i kitabın sözlerini ne tasdik, ne de tekzib ediniz. Ancak deyiniz ki: ‘Biz Allah’a, bize indirilen Kur’an’a; İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yâkub ve torunlarına indirilenlere; Musa’ya ve İsa’ya verilenlere ve (bütün) peygamberlere Rabları katından gönderilen (kitab ve âyetler)’e îman ettik. Onlardan hiçbirini (kimine inanmak, kimini inkâr etmek suretiyle) diğerlerinden ayırdetmeyiz. Biz (Allah’a) teslim olmuş Müslümanlanz.’ "(Bakara, 2/136)."

Okudunuz mu?  Erken uyumanın fazileti

incil okumak günah mı, incil oku, incil okumak günahmı

Bu kategoride yer alan Devlet malını eğitim için kullanmak caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İncil okumak günahmı neden Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.