Anasayfa
28 Temmuz 2021, 7:55
Namazlar
Yönetici

Şafii mezhebinde Namazda Tahiyyat, Salavat ve Dua okunuşu (Video)

Şafii mezhebinde Namazda Tahiyyat, Salavat ve Dua okunuşu (Video)

Ziyad Şafi
Şafii mezhebinde Tahiyyat, Salavat ve Dua okunuşu…ve işaret parmağının kaldırılması meselesi …


Cevap: Şafii mezhebinde Namazda Tahiyyat, Salavat ve Dua okunuşu (Video)

buzadam01
hocam ben son oturuşta (ettehiyat,salavat ve rabbena atina ve rabena firli dualarını) okuyorum.sürekli böyle kılıyorum.yanlız burdaki videoda salavatan sonra ilk defa duyduğum bir dua okuyor.sizden ricam şafi mezhebinde son oturuşta hangi dualar okunur açıkça yazarsanız iyi olur.
Allah razı olsun şimdiden……

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebinde Ezanı Okuyan mı Kamet Getirmeli?

Yanıt: Şafii mezhebinde Namazda Tahiyyat, Salavat ve Dua okunuşu (Video)

aziz83
< hocam ben son oturuşta (ettehiyat,salavat ve rabbena atina ve rabena firli dualarını) okuyorum.sürekli böyle kılıyorum.yanlız burdaki videoda salavatan sonra ilk defa duyduğum bir dua okuyor.sizden ricam şafi mezhebinde son oturuşta hangi dualar okunur açıkça yazarsanız iyi olur.
Allah razı olsun şimdiden…… >

forumduasi.com/safii-mezhebinde-namaz-ve-kilinisi/79443-safii-dualarinin-tahiyyat-arapca-metni.html

Okudunuz mu?  Namaz Nasıl Kılınır? (şafii mezhebine göre)

Soru: Şafii mezhebinde Namazda Tahiyyat, Salavat ve Dua okunuşu (Video)

buzadam01
ben galiba düzgün anlatamadım.namazın son oturuşunda (tahiyyat sonra salavat okuyoruz salavatan sonra ne okunur)şafiler son oturuşta hangi duaları okur


VanLi
o dualar Kur-anı kerimden alıntı yapılarak çoğaltılabilir.ama rabbena ve rabbenağfirli okuyorsanız yeterlidir.

Okudunuz mu?  Şafi mezhebinde cuma namazı nasıl kılınır

Diyanet işleri ilmihalinde okumuştum.Ayrıca farz olan tahiyyat ve selavat ötesi okunmasada namaz sahih olur.Ama okunmaları daha iyidir.


Ziyad Şafi
< son oturuşta (ettehiyat,salavat ve rabbena atina ve rabena firli dualarını) okuyorum.sürekli böyle kılıyorum.yanlız burdaki videoda salavatan sonra ilk defa duyduğum bir dua okuyor.sizden ricam şafi mezhebinde son oturuşta hangi dualar okunur açıkça yazarsanız iyi olur.
Allah razı olsun şimdiden…… >

kardeşim bu duaları oku !
Allahhumme inni euzü bike min azabil-kabri ve min azabinnari ve min fitnetil-mahya vel-memati ve min fitnetil-mesihid-deccali.
Meali:
(Ya Rabbi! Şüphesiz ben, kabir zabından ve ateş azabından, hayat ve ölüm fitnesinden, mesih olan Deccalin fitnesinden sana sığınırım.)
Allahhummeğfir li ma kaddemtu ve ma ehhartu ve ma esrartu ve ma a’lentu ve ma esraftu ve ma ente e’lemu bihi minni entel-mukaddimu ve entel-muahhiru la ilahe ille ente.
Meali: (Ya Rabbi! Geçmiş zamanda işlediğim, gelecek zamanda işleyeceğim, gizli olarak işlediğim, aşikare olarak işlediğim, israf olarak işlediğim ve senin benden daha iyi bildiğin bütün günahlarımı affeyle. Öne alan ve geciktiren sensin, senden başka ibadet edilecek kimse yoktur.)

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebinde Tekbir Alırken Eller Nereye Kadar Kaldırılır?

Galus
ETTEHİYYÂTÜ DUASI ve ANLAMI

OKUNUŞU
Ettehiyyâtü lillâhi vessalevâtü vettayibât. Esselâmü aleyke eyyühen-Nebiyyü ve rahmetüllâhi ve berakâtüh, Esselâmü aleynâ ve alâ ibâdillâhis-Sâlihîn. Eşhedü en lâ ilâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Rasûlüh.
ANLAMI
Dil ile, beden ve mal ile yapılan bütün ibadetler Allah’a dır. Ey Peygamber! Allah’ın selamı, rahmet ve bereketleri senin üzerine olsun. Selam bizim üzerimize ve Allah’ın bütün iyi kulları üzerine olsun. Şahitlik ederim ki, Allah’tan başka ilah yoktur. Yine şahitlik ederim ki, Muhammed, O’nun kulu ve Peygamberidir.

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebinde Ettehiyyatuda şehadet parmağını kaldırmak gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm bir arkadaşım sordu da diyor ki "eşimle cemaat namazı kılarken unutarak salavat getiriyorum" tahiyyattan sonra salavat getiriyoruz ama bunun bir sayısı var mı bir tane tek mi çekmemiz lazım


mum
Tahiyattan sonra namazda salavat okumak namaza zararı yok bir sınırı yok ama imam için değil, imam namazda farz ve sünnet olan dualar dışında bir şey okumamalı
En güzel salavat Allahumme salli ve Allahumme barik tir.

Okudunuz mu?  Şafi Mezhebinde Namazda Avret Yerini Çocuğun Açması

salavat duası okunuşu, şafi mezhebinde son oturuşta okunan dualar, salavat duasının okunuşu

Bu kategoride yer alan Şafii dualarının (tahiyyat) arapça metni başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafii mezhebinde Namazda Tahiyyat, Salavat ve Dua okunuşu (Video) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.